Manchester United-spiss Wayne Rooney scoret sitt 49. landslagsmål i 6-0-seieren mot San Marino lørdag. Englands kaptein tangerte dermed scoringsrekorden til legenden Bobby Charlton (77).

Med seieren ble England som første nasjon kvalifisert for mesterskapet. I tillegg er vertsnasjonen Frankrike klare for mesterskapet.

Charlton scoret 49 mål på 106 landskamper for England. Han var en del av det engelske laget som vant VM på hjemmebane i 1966. Charltons siste landslagsmål kom i 1970.

Mål fra krittmerket

Lørdag scoret Wayne Rooney (29) sitt 49. landslagsmål i sin 106. landskamp. 29-åringen satte inn 1-0 borte mot San Marino fra straffemerket etter 13 minutter.

– Jeg er stolt over å ha tangert Sir Bobby Charltons rekord. Målet er å hjelpe laget mitt til seier i neste kamp (mot Sveits), og jeg håper samtidig å ta rekorden da, sa Rooney til ITV etter kampslutt.

– Men jeg ville ha byttet vekk alle disse målene mot et EM-gull til England neste sommer, la 29-åringen til.

Rooney ble byttet ut med Harry Kane etter 58 minutters spill, og 29-åringen må dermed vente litt til før han eventuelt kan trone øverst på scoringslisten for England.

Et selvmål av Christian Brolli ga England 2-0 etter en halvtime i lørdagens oppgjør. Evertons Ross Barkley stanget inn 3-0 like etter pause, mens Arsenals Theo Walcott puttet på til 4-0 fra kloss hold etter 68 minutter.

Vakker Kane-chip

I det 77. minutt scoret Tottenhams Harry Kane (22) sitt andre landslagsmål i karrieren på nydelig vis. Spissen chippet ballen over San Marinos utrusende keeper Aldo Junior Simoncini, og Kane kunne se forsøket dale pent inn i nettmaskene. Kun ett minutt etter satte Walcott inn sitt andre for dagen.

Flere scoringer ble det ikke i oppgjøret. England leder EM-kvalifiseringens gruppe E med 21 poeng. De har vunnet sju av sju kamper så langt. (©NTB)