Det bekrefter FIFA-president på en pressekonferanse fredag, men det er ikke kjent når dette vil skje.

– Vi har alltid vært for at sannheten skal fram, samtidig må vi forsikre oss om at det ikke lages eventyr av rapporten. De som er en del av utredningen, skal få sine rettigheter respektert, sier FIFA-president Sepp Blatter.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har tidligere sagt at det ikke vil offentliggjøre den 430 sider lange rapporten av rettsmessige årsaker, men har snudd og sier at dette vil skje når det er konkludert rundt prosessene som omhandler enkeltpersoner. Ifølge BBC pågår det en utredning rundt fem personer som er mistenkt for ulovligheter rundt valget av arrangørbyer. BBC mener at rapporten må «renses» for å beskytte vitner før den offentliggjøres.

Michael Garcia ledet FIFAs etterforskning rundt korrupsjonsanklagene mot Russland og Qatar. Foto: Reuters

Det skal ha blitt bestemt ved Det internasjonale fotballforbundets styremøte i Marokko i dag.FIFA overksatte etterforskning av budrundene til VM i 2018 og 2022, som gikk til Russland og Qatar, etter mistanke om at det har vært mistanke om ulovlige pengeoverføringer.

Sa opp i protest

Den tidligere FBI-etterforskeren Michael Garcia fikk i oppgave å ledet etterforskning og leverte tidligere i år sin rapport.

Han sa tidligere i desember opp sin stilling i FIFA i protest fordi han mente rapporten, som tar for seg korrupsjonsanklagene mot prosessen som ga Russland VM i 2018 og Qatar VM i 2022, er misrepresentert av FIFA.

Selve rapporten har vært hemmeligholdt, men Joachim Eckert, som er leder for FIFAs etiske komité, ga ut et sammendrag. Her ble Qatar og Russland renvasket.

Men Garcia mener sammendraget er mangelfullt.

— Det er mangelen på en sterk ledelse i FIFA i denne sammenhengen som får meg til å trekke meg fra prosessen, sa Garcia i en pressemelding.