SKIEN (adressa.no): Han ønsket å ta straffespakret selv, Alexander Søderlund, da han ble tatt og sikret RBK en muighet fra 11-meteren.

Men da Riku Riski kom bort og spurte om å få ta den, sa spissen OK.

Alexander Søderlund brente en rekke sjanser mot Odd. Foto: Morten Antonsen

Vel vitende om at han misset mot Start. Og like vel vitende om at han han hadde svidd tre kjempemuligheter tidligere i kampen.— At jeg hadde misset tidligere, er ikke noe jeg bryr meg om. Jeg hadde tenkt å ta den selv. Men ettersom han spurte så fint, så synes jeg det var greit at Riku rok den. Så fikk vi i gang han i målprotokollen, også, sier Søderlund.

Riski var trygg, og rett etterpå reddet André Hansen Odd-back Espen Ruuds straffeforsøk.

Dermed 2-1 og «alle hjerter gleder seg» i RBK-garderoben etterpå.

  • Sjekk Søderlunds sjanser i videoen øverst!

Tre gedigne muligheter

I og med at han sørget for straffen som ble avgjørende, fikk Søderlund på en måte revansje for det som hadde skjedd tidligere i kampen.

For etter syv scoringer på de fem første kampene sa det stopp søndag kveld. Men han kunne like gjerne dratt hjem til Trondheim og samtidig passert ti scoringer.

38 minutter i Skien: Tobias Mikkelsen skjærer inn fra venstre, og skyter lavt i Odd-keeper Sondre Rossbachs høyre hjørne. Odd-keeperen slår ballen i stolpen – før den havner i føttene til Alexander Søderlund. Mannen med syv mål så langt klarer imidlertid ikke stokke beina, og skyter hull i lufta i stedet for å sette den i det tomme buret. Gigantsjansen renner ut i ingenting.

48 minutter: Fredrik Midtsjø finner indreløperkollega Mike Jensen i feltet. Jensen kommer for nær keeper Rossbach, men returen havner igjen hos Søderlund - som dermed får nok en stor mulighet. Denne gangen treffer han ballen, men hamrer den til side for mål.

58 minutter: Søderlund i sentrum igjen. Denne gangen spiller Rosenborg seg flott fri på høyresiden. Tobias Mikkelsen legger ballen på skrått ut i feltet, og fra rundt ti meter setter Søderlund høyrefoten til, men sender ballen himmelhøyt over mål.

— Det er enormt store sjanser, og for j'vlig å misse på alle. Men jeg får ta det igjen på hjemmebane, sier han.

Og er enig i at den første er den største.

— Den kom litt brått på. Men jeg kan læremeg å stokke beina til neste gang, sier han.

- Litt ruskete

Spissen var uansett meget glad da poengene likevel ble med tilbake til Trøndelag.

— Utrolig deilig at André reddet oss. Det var litt ruskete i dag, men vi vant. Og det var det viktigste, sier han.

  • Sjekk Søderlunds sjanser i videoen øverst!