Jonas Klingan, Bodø/Glimt-supporter.

Det er så flaut at jeg har ikke ord. Skammelig. Når man ikke en gang greier å beseire et Haugesund-lag med to mann utvist de siste tjue minuttene, hva skal man da si? Nå er vi lei. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Glimt har sluppet inn 14 (!!) mål så langt i årets Tippeliga. Det forsvarspillet som har blitt levert, ærlig talt: jeg har sett 4.divisjonslag forsvare seg bedre. Både Haugesund, Molde og Odd burde og kunne scoret flere mål mot Glimt.

Hva blir sagt i garderoben?

Slik skal det ikke være og spesielt ikke på egen hjemmebane. Jeg nekter å tro at de har trent på dette i vinter, enda man viste om problemene fra forrige sesong.

Jeg begynner å lure på hva som blir sagt i garderoben før kamp? Hva blir gjort på treningsfeltet? Da jeg la meg i går kveld, var jeg helt tom. Spillerne mangler innsats, mangler vilje, mangler mot. Er de klar over at de representer en hel landsdel når de tar på seg den gule trøyen?

Det er enda tidlig i sesongen, men det Glimt har levert så langt gjør meg sint. Det som er så ille (men samtidig så godt) med å være fotballsupporter, er at du bruker så mye av tida de på favorittlaget ditt, uansett hvor dårlig de kan være.

Drømmer om gull. Eller fornyet kontrakt

Du tenker på dem hele tiden: Hva gikk galt sist kamp? Hva kan de gjøre bedre neste kamp? Til tider blir du skikkelig sint og forbanna (slik jeg er nå), og det er dessverre lite du kan gjøre med det. Du kan ikke spille bedre enn de 11 som er valgt ut til å representere laget ditt, du kan heller ikke trene bedre enn hovedtreneren (selv om man liker å tro det).

Som en TIL-supporter (av og til sier de noe bra de også) sa en gang: Forstår ikje koffør man e fotballinteressert egentlig, når dæ gjør så inni helvete ondt av og te.

Du kan se laget ditt tape 30 kamper på rad, men enda har du et lite håp om at neste kamp, da snur det! For det er alltid et håp. Nå har jeg et håp om at Glimt snur den elendige sesongstarten, rasker med seg resten av poenga og vinner gull! Eller bare berger plassen.

Seks kamper i mai

Så, et lite pust i bakken! Det er tross alt bare spilt fem kamper. Bare i mai skal det spilles seks kamper.

Nå må man brette opp ermene, innse at man har vært for dårlig, og starte på null. Begynne sakte, men sikkert og plukke de poengene som trengs for at det skal bli Tippeliga-fotball også på Aspmyra i 2016. Førr evig!