AAFK-MFK 2-2

I en kamp som strengt tatt manglet alt hva et lokaloppgjør mellom AaFK og Molde bør inneholde av fart og intensitet, fikk publikum i hvert fall scoringer. Molde ledet 2-0, men klarte ikke å holde på ledelsen. Og mot slutten var AaFK nærmest å knipe seieren.

Både AaFK og Molde var uten flere sentrale spillere generalprøve før sesongen 2015 på grunn av restitusjon etter landslagsoppdrag. Lokaloppgjøret ble derfor ikke helt den generalprøven som AaFK og Molde kunne ønske seg.

Kjedelig førsteomgang

Strengt tatt er det ikke så mye å rapportere om fra den første omgangen. Jevnt over var det to forsiktige lag, i en omgang med lavt tempo og mye balltrilling.

Vi måte vente nesten 18 minutter før første helhjertede avslutning kom. Men Sander Svendsens avslutning fra spiss vinkel gikk godt til side for mål.

AaFKs første avslutning kom like etterpå, men frisparket fra Jo Nymo Matland skremte ingen. Fra 25 meter gikk skuddet frem meter over.

Kamara ga MFK-ledelse

På Moldes andre avslutning kom scoringen. I det klokken var i ferd med å bikke 21 minutter feilberegnet Andreas Lie et innlegg fra høyre. Ola Kamara var påpasselig frempå og stanget det harde innlegget kontant i mål.

Michael Barrantes kunne kvittere bare minuttet senere, men hans avslutning fra 12 meter gikk til side for Molde-målet

I det 27. minuttet ble Leke James spilt fri, og kom alene med Molde-keeper Ethan Hovrath. AaFK-spissen kom seg forbi, men fikk ikke kontroll på ballen. Dermed fikk Hovrath plukket ballen før James fikk avsluttet.

Etter det hadde Molde ballen mest, men slet med å komme til avslutninger mot et kompakt AaFK-forsvar. De oransje forsøkte å gå raskt i angrep ved erobring, men rytmen i angrepene og presisjonen i avgjørende faser gjorde at gode tilløp ikke ble mer enn nettopp det; gode tilløp.

Molde-press

I starten på den andre omgangen fikk Molde lagt et visst press på AaFK. To ganger på kort tid måtte Andreas Lie ut i full strekk. Ført etter frispark, så på et langskudd.

I det det så ut som om AaFK hadde ridd av åpningsstormen, satte de blåkledde inn 2-0. Pape Pate Diouf la inn, AaFK fikk halvklarert, men ballen endte hos innbytter Agnaldo de Moares som satte inn 2-0 på halv volley.

AaFK kom tilbake

AaFK han ikke helt med i denne fasen av kampen, men var likevel effektive da sjansen først bød seg. På hjemmelagets første sjanse etter hvilen kom reduseringen. Mos Abdellaoue kom seg fri på høyresiden, la inn til Leke James som kontant satte inn reduseringen til 1-2. Like etterpå kunne James ha utlignet, men denne gangen gikk avslutningen – fra spiss vinkel – til side for mål.

Etter scoringen og sjansen til James var det mer vilje i AaFK-mannskapet til å gå fremover. Og de kom til sjanser. I det 73. minuttet hadde Oddbjørn Lie en sjanse av den store sorten, på et innlegg fra Barrantes. Men fra bakerste stolpe satte han ballen til side for Molde-målet.

Men utligningen kom. Og nok en gang var scoringen signert James.

AaFK nærmest seier

AaFK kombinerte godt. Barrantes ble spilt fri på venstresiden. Han la hardt og flatt inn til James, som enkelt kunne sette inn 2-2 fra kort hold og i åpent mål.

10 minutter før slutt var Barrantes nær ved å score årets mål på eget kunstgress – og det før sesongen er startet. Fra over 40 meter, ute ved sidelinjen, smelte han til. Horvath stod lang ute, men skuddet smalt i tverrliggeren.

AaFK var hvassest mot slutten av kampen, mens Molde på sin side ikke klarte å etablere den samme entusiasmen som i begynnelsen av kampen.

Men flere scoringer ble det ikke, og generalprøven endte med 2-2. Og neste gang handler det om poeng for begge lag.