BEAVER CREEK (aftenposten.no): — Det er et lang stykke til jeg er så god som Kjetil (Jansrud) er, sa Aksel Lund Svindal etter utfortreningen

Kjetil Jansrud var raskest på den første treningen i VM-løypa, men den aller største spenningen knyttet seg til om Aksel Lund Svindal ville klare seg så bra at han starter i onsdagens super G.

— Ja, den kjører jeg. Det er det eneste jeg må bestemme meg for nå. Jeg har ikke noe å tape, så jeg kjører den, sa Kjeller-alpinisten, som hadde tiende beste treningstid og var 1.12 sek bak Jansrud.

- Hvordan var dette?

— Uvant. Jeg må innrømme det. Veldig annerledes enn det jeg har drevet på med de siste ukene. Selv om jeg har kjørt på ski, så har ikke det hatt så mye med dette her å gjøre. Toppen er ganske lett. Der følte jeg meg veldig bra, og det var ganske gøy. Jo fortere det gikk nedover her, så kjente jeg at jeg var litt rusten, det skal jeg innrømme. Men det er nok litt vanskelige forhold, litt løssnø i løypa, så det er nok ganske mange som sliter litt.

- Hadde du smerter?

— Nei, det gikk faktisk veldig bra. Men jeg mangler jo det å være ordentlig på hugget.

- Følte du deg litt utrygg?

— Det er timingen, man er ikke vant til dette i det hele tatt. Når man gjør avgjørelser på hundredels sekunder, den må jeg bare få tilbake. Men det er vel ikke å vente at jeg skal ha det i den første runden.

Aksel Lund Svindal på vei nedover utforløypen i Beaver Creek.

— Hvor deilig er det at du får kjørt VM?- Det er ganske kult, da. Jeg vet jo ikke om det kommer til å gå bra. Det var ikke så veldig sannsynlig at jeg skulle kjøre, så det er litt fett nå. Det er en kul utfordring å prøve og gjøre noe som du har ått beskjed om at egentlig ikke går.

- Hvilke ambisjoner har du nå?

— Medaljer er ikke superrealistisk, men det finnes alltid en sjanse. Jeg har kommet til mesterskap før mange ganger i superform og fått medaljer. Nå har jeg ikke hatt den beste oppladningen, og da får jeg bare ta den utfordringen.

— Det var noen som spurte meg i oktober om jeg kunne starte i VM, og jeg svarte at ingenting er umulig. Det var andre med litt mer medisinsk utdanning som sa at det ikke var mulig, så jeg er happy med å være her. Men det er et langt stykke igjen til jeg er så god som Kjetil er, understreket Lund Svindal.

Jansrud: - Han er medaljekandidat

Kjetil Jansrud var ikke det minste overrasket over at landsmannen bare var sekundet bak.

— Det var jo ingen som forventet at han skulle være fem sekunder bak, akkurat, sa en godt fornøyd Jansrud.

— Det er gøy at han er klar. Jeg har alltid sagt at man skal ønske konkurranse velkommen. Det er ingen overraskelse for meg. Slik jeg har sett ham de siste dagene synes jeg han burde kjøre.

- Kan han være en medaljekandidat?

— Jeg vet han er en medaljekandidat, for det er Aksel klart god nok på ski til å være. Han er en merittert utøver med mye erfaring på å prestere i mesterskap. Han er mesterskapsløper. Men jeg skal ikke flytte noe press over på ham. Han har statistikken litt i mot seg med tanke på hvor lite han har trent og kjørt renn. Men Aksel er Aksel.

— Det vanskeligste er å lukke det ene eller halvannet sekundet opp. Men super G passer han enda bedre. Han viser at han henger med, påpekte mannen som har sørget for norske seire i fartsdisiplinene i verdenscupen denne sesongen.

— Dersom han vinner har jeg ingen problemer med det. Da er han bare bedre enn meg. Det er litt løst her, og da kan vi få et startnummerrenn. Det håper jeg vi ikke gjør. Så jeg håper de gjør en bra jobb med løypa. Der får kanskje Aksel en fordel ved at han mistet litt ranking. Det viktigste er at vi stiller et godt lag.

Om sin egen kjøring sa han dette:

— Det var greit. Kjørte bra i første henget og så ble det mye knot i mellompartiet og i bunnen. Jeg føler jeg har mye å gå på. Det er ett fett hvor rask man er på utfortrening når det er super G i morgen. Det betyr ikke så mye. Men det er greit å få litt rennfart i kroppen før vi skal kjøre konkurranse, sa Kjetil Jansrud.

Også utlendingene var imponerte over måten Lund Svindal kjørte på:

— Det var en stygg skade, og han er tilbake veldig tidlig. Han kan ta medalje, men kanskje ikke gull. Skjønt han var jo sjefen i super G siste sesong, så hvorfor ikke, sa italieneren Dominik Paris.

Også amerikaneren Travis Ganong var imponert:

— Min lagkamerat Steven Nyman hadde samme skade og var mye lenger borte. Aksel er spesiell, sa Ganong.

PS: Værmeldingen for i onsdag forteller om snø og vanskelige forhold. Kvinnenes utfortrening er allerede avlyst slik at man kan bruke hele dagen for å prøve og få avviklet super G.