Svein Morten Johansen var tidligere denne uken på Island og fikk med seg at Sverrisson scoret begge målene til Hafnarfjördur i 2-4-tapet hjemme mot KR Reykjavik.

Sverrissons agent heter Magnus Magnusson. Han kommenterer Tromsøs interesse slik:

— Å kommentere dette er for tidlig for meg, for øyeblikket. Mange klubber kan være interessert i en spiller, men så skjer det likevel ikke noe, sier Magnusson.

- Hvordan gjorde han det i kampen mot Reykjavik sist?

- Han var veldig god. Han scoret på en heading og det andre var en helt vanlig scoring i boksen, sier agenten.

Forlenger kontrakten?

Sverrisson spilte tidligere på Islands U21-landslag og var blant annet med da de tapte 1-2 borte for Norges U21-landslag i EM-kvaliken 12. juni i fjor.

For Hafnarfjördur har Sverrisson scoret 25 mål på 80 kamper. Per i dag er han en av de mest attraktive spillere i den islandske serien.

- Det er mange klubber som jakter Sverrisson. Han er vår beste spiller, og kommer til å forsvinne etter sesongen uansett, sier Hafnarfjördurs sportsdirektør Ludvig Arnason.

Akkurat som Ruben Yttergård Jenssen - spilleren han kan erstatte - er Sverrisson en venstrebeint playmaker.

Han vil neppe bli en dyr man for TIL. Kontrakten med Hafnarfjördur går ut 31. desember 2013. Men klubben hevder at Sverrisson er i ferd med å forlenge kontrakten.

— Sverrissons kontrakt løper ut denne sesongen, men vi har en muntlig avtale om å forlenge den. Det skal skje i neste uke, sier Arnason.

Blir kontrakten forlenget, endres prisen fra nærmest gratis til veldig dyr

Men om TIL virkelig vil ha spilleren, må de agere kjapt. Også danske og svenske klubber er interessert i midtbanespilleren.

Ikke hørt fra TIL

Sverrison er 182 centimeter høy, skal være en god pasningsspiller og scorer jevnlig med mål fra sin midtbaneposisjon.

— Han er den viktigste brikken for at vi skal vinne serien i år, sier Arnason.

Nordlys meldte i dag at Svein Morten Johansen også var på kampen mellom Breidablik og Víkingur Olafsvík, og at Breidablik-spillerne Gudjon Lydsson og Finnur Orri Margeirsson er interessante for TIL.

Lydssons agent heter Gylfi Sigurdsson.

— For å være ærlig har jeg ikke hørt noe fra Tromsø om dette, sier Sigurdsson.

Men skulle et tilbud komme vil det være veldig interessant.

— Hans målsetting har hele tiden vært å bli profesjonell fotballspiller. Han vil være interessert i nesten alle klubber, spesielt i Skandinavia, sier Sigurdsson.

TILs sportssjef Svein Morten Johansen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i ettermiddag.