— Det er meningen at jeg skal til Bergen og en spesialist i neste uke. Forhåpentligvis kan jeg få et skikkelig svar der, sier Ruben Smith til Aftenbladet.

Oilers-målvakten har i lengre tid slitt med en smertefull skade i hoften. Denne sesongen har han bare spilt to kamper, begge mot Kalpa Kuopio i Champions Hockey League, men det var helt tilbake i august. Nå har han fått beskjed om å holde seg borte fra isen i to uker i håp om at det vil bedre situasjonen.

— Det er trolig en leddkapsel som har sprukket i møtepunktet mellom lårbein og hoftekule. Så har det utviklet seg til en betennelse som gjør veldig vondt. Skaden gjør meg usikker, erkjenner Smith.

— Jeg har hatt vondt i flere sesonger, men det har aldri vært sånn som dette. Det er umulig å spille sånn som det er nå. Det er så klart mange tanker som svirrer i hodet. Det er mange vurderinger som må gjøres. Operasjon er i hvert fall siste utvei, men det kan være det blir nødvendig.

Det vil i så fall bety en lang periode på sidelinjen for målvakten.

Norge beste duo

28 år gamle Smith har de siste sesongene delt keeperansvaret i Oilers med Henrik Holm. Sammen har de to utgjort Norges beste duo på målvaktssiden. Smith har vanligvis stått rundt 60 prosent av seriekampene, og har også fått tillit mot topplagene. I vårens sluttspill startet han eksempelvis samtlige kamper. Nå er han altså satt på sidelinjen i ubestemt tid.

— Henrik Holm har stått veldig bra så langt. Sånn sett er det ikke noe problem akkurat nå. Men på lang sikt kan vi ikke fortsette slik. Det er vanskelig å si noe før etter den medisinske evalueringen av Smith, men må du operere, så må du operere. Det vil tiden vise. Blir det operasjon, må vi ha inn en ny keeper, sier assistenttrener Pål Gulbrandsen.

— Nå skal Smith hvile en stund, så får vi se om det blir bedre. Vi får ta en ny vurdering av situasjonen når vi vet mer, istemmer sportsdirektør Pål Haukali Higson.

Viktige kamper

Akkurat nå er 16 år gamle Jakob Opsahl andremålvakt i Oilers. Han er et av Norges største keepertalent, men bør få utvikle seg langsomt gjennom spill i aldersbestemte klasser og er ikke et reelt alternativ på seniornivå – ennå. Det betyr at Henrik Holm (25) for første gang er ubestridt førstemålvakt for Norges beste hockeylag.

- Jeg har fått en god start på sesongen og har spilt på meg selvtillit i de seks første seriekampene. Men jeg håper Smith kommer tilbake så fort som mulig. Konkurranse er bare bra , sier Holm til Aftenbladet.

Toppkampene kommer tett de neste dagene. Bare i neste uke venter Berlin i Champions Hockey League, og Lørenskog og Vålerenga i hjemlig serie.

— Jeg gleder meg veldig til de utfordringene, sier Holm.

Like morsomt blir det ikke den neste uken for Ruben Smith, For en spiller som knapt har stått over en eneste kamp med skade eller sykdom de siste ti årene, er det frustrerende å se lagkameratene spille viktige kamper uten å kunne bidra.

— Jeg håper å få et skikkelig svar snart. Jeg kan ikke fortsette som dette, sier Ruben Smith.