Søndag skal Viking og Rosenborg innvie 2015-sesongen på Viking stadion i den siste treningskampen før eliteseriestarten. Foto: Viking FK

STAVANGER (Aftenbladet): Da Vikings banemannskap onsdag tok av plastduken som har ligget over banen gjennom vinteren, dukket det opp en grønn og fin stadionmatte.— Vi hadde en fin bane på dette tidspunktet også i 2012, men dette er noe av det flotteste jeg har sett i min tid her. Den er grønn, jevn og fin, sier baneansvarlig Ivar Alstadsæther til Aftenbladet.

Søndag tas banen i bruk for første gang etter avslutningen på 2014-sesongen. Da spiller Viking privatkamp mot Rosenborg klokken 1800. Alstadsæther mener den milde vinteren kombinert med godt stell og litt undervarme har gjort susen. Han har ikke satt undervarmen på mer enn 12 grader de siste to ukene.

— Vi har fått god hjelp fra solen som har varmet opp duken over banen. Graset trenger åtte grader for å gro, men har satt seg så bra at den ikke blir ødelagt under kampen søndag, legger Alstadsæther til.

Viking byttet som kjent ut hele grasmatten i april i fjor. Den fikk kraftige sår og så ikke bra ut etter at Robbie Williams hadde kjørt sitt tunge show der sommeren 2013. I tillegg hadde graset ligger der siden åpningen av stadionet i 2004. - Viking har innført en mer ballbesittende spillestil denne sesongen, kan de skylde på graset dersom det ikke fungerer?

— Nei, det kan de ikke, sier Alstadsæther og smiler.