Fredag klokken 11 offentliggjør Norges Skiforbund elitelagene i langrenn for sesongen 2015/2016. Landslagssjef Vidar Løfshus vil da presentere lagene, og noen av de nye løperne vil være til stede

Allerede nå er det klart at Petter Northug ikke er med.

"Situasjonen rundt Petter Northug er ikke avklart, men det pågår konstruktive samtaler med Petter og hans støtteapparat.Det betyr at Petters navn ikke vil være på lista med landslagsløpere som presenteres i morgen", heter det i en melding fra Skiforbundet.

Møttes torsdag

Northug er inne i en kontraktsperiode med dagligvarekjeden Coop, og i henhold til regelverket som Norges Skiforbund har satt opp kan han ikke ha en privat sponsoravtale med dem samtidig som han skal gå verdenscup og mesterskap for Norge. Northug var denne sesongen en del av landslaget fram til 7. april, men den gangen var regelverket annerledes.

Tidligere torsdag skrev Adresseavisen at landslagssjef Vidar Løfshus hadde innstilt Petter Northug til en plass på allroundlaget.Torsdag satt Northugs manager Are Sørum Langås og langrennssjef Åge Skinstad i møte. Målet fra Skiforbundets side var å få en avklaring på hva 29-åringen fra Mosvik ønsker å gjøre neste år: Langløp og/eller verdenscup.

Skinstad: — Gode samtaler

Avklaringen kom ikke.

— Jeg kan bekrefte at jeg har vært i møte med Northugs manager i dag. Det var veldig gode samtaler som ga grobunn for flere gode samtaler, sier Åge Skinstad til Bergens Tidende.

— Vi er blitt enige om å bruke litt mer tid og prøve å finne en så god løsning som mulig for Petter og norsk langrenn. Det rapporteres at Petter er i god trening, og det er det viktigste, sier Skinstad videre.

- Har dere satt en ny tidsfrist?

— Nei, det har vi valgt ikke å gjøre. Nå har vi hatt veldig gode samtaler og bestemt oss for å gå videre. Vi ser ingen grunn til å komme med tidsfrister, sier langrennssjefen.