— Ett mål til! Ett mål til!

Ropene, som gjallet under pubtaket i Bergen sentrum, tilhører Brann-fansen på Fotballpuben, etter å ha sett Brann redusere til 2–2 mot Bærum på overtid.

Under de glødende varmelampene er samtlige av publikums blikk låst mot TV-skjermen på veggen foran dem, i håp om at hjemmelaget skal sikre alle tre poengene og skape opprykksjubel på overtid. Supporterne har nettopp vært vitne til at Bærum tok ledelsen 2–1 i det 90. minutt, før hjemmelaget slo tilbake og sikret ett poeng bare minuttet etterpå.

- Bitter følelse

Midt i lokalet, mellom de om lag 50 tilskuerne i pubens uteområde, sitter tre ivrige supportere på kanten av stolene sine. I dét dommeren blåser av kampen til 2-2, trekker de et langt pust og summer seg.

— Det er en litt bitter følelse jeg sitter igjen med nå, selv om jeg var livredd for å tape. Nå må vi bare gjøre jobben i de siste kampene, sier Dagfinn Haaland, og setter seg tilbake i den utplasserte stolen.

— Gråt mine modige tårer

Til tross for uavgjortresultatet var det dermed god stemning i lokalet etter kampslutt. I stolene ved siden av Haaland sitter de lojale supporterne Margot Hatlem og Marit Tvedt. De lot heller ikke motet falle nevneverdig av det ene poenget.

foto
FEIRER LIKEVEL: Til tross for poengtapet var stemningen fortsatt god hos Brann-supporterne Marit Tvedt (t.v.), Margot Hatlem og Dagfinn Haaland. De ble igjen og feiret det ene poenget på Fotballpuben. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

— Jeg gråt mine modige tårer da vi fikk det siste målet imot, men nå er jeg kjempeglad. Det blir opprykk. Vi vet at Brann klarer seg, sier Hatlem med et bestemt blikk, og får støtte av sidevenninnen.- Det er en god følelse vi sitter igjen med nå, selv om det bare ble ett poeng. Vi er kjempestolt av Brann, legger Tvedt til og smiler.

- Feirer uansett

Gjengen hadde ingen planer om å ende kvelden i skuffelse etter kampslutt, selv om det ikke ble opprykksfest i Bergen.

— Vi blir her litt til. Vi feirer uansett, for hvert poeng er viktig, sier Haaland, går tilbake i ivrig samtale med sine sidekamerater.

Se høydepunktene fra kampen her: