Norge spilte lørdag sin nest siste kamp før VM-alvoret starter mot Thailand i Ottawa 7. juni. Det var imidlertid ingen god prøve det norske laget leverte.

Even Pelleruds lag tapte 2-3. I en treningskamp er selvsagt ikke resultatet det viktigste. Det som må være bekymringsfullt for landslagssjefen er at laget hans for andre kamp på rad slapp inn tre scoringer.

Pellerud har vært klar på at det viktigste frem mot VM er å få på plass den deffensive tryggheten Norge er avhengig av og som har kjennetegnet laget i de mesterskapene hvor de har gjort det bra. Som i Sverige-EM for to år siden.

Derfor var det skuffende at det belgiske laget – som ble nummer tre i Norges kvalifiseringsgruppe og dermed ikke kom til mesterskapet – var klart best i åpningen.

Sliter med å finne venstreback

For annen kamp på rad prøvde Pellerud ut en venstreback som aldri har spilt i posisjonen før. Elise Thorsnes har alltid vært angrepsspiller, men mot Belgia prøvde hun seg på venstrebacken. Mot Nederland i forrige kamp var det Maria Thorirsdottir som testet posisjonen for første gang.

— Det er et spesielt valg, og det viser jo klart at backposisjonene har skapt hodebry for landslagsledelsen, sa NRK-ekspert Lise Klaveness før kampstart.

På høyrebacken startet Marita Skammelsrud Lund. Hun spiller til daglig midtstopper for Lillestrøm. I forrige kamp hadde Maren Mjelde den posisjonen. Hun startet på midtbanen for Norge denne gang, men ble flyttet ned på backplass igjen etter pause.

Belgia tok ledelsen

Hjemmelaget åpnet som sagt best. Ingrid Hjelmseth reddet belgiernes første forsøk etter syv minutter, men hadde ikke kontroll fem minutter senere.

Et innlegg fra Tinne De Caigny var upresist, og i stedet for å finne en lagvenninne foran mål fikk det en skummel bue mot Norges bakre stolpe. Hjemseth var utspilt, men ballen smalt i metallet.

Norges kaptein for dagen hadde heller ikke mye hun kunne gjøre da belgierne tok ledelsen etter 18 minutter.

Cecile De Gernier fikk for god tid på 20 meter, og med venstrebenet satte hun ballen perfekt inn ved motsatt stolpe.

Få norske sjanser i første omgang

Det norske laget var lite tålmodige med ballen, og pasningsforsøkene inn i bakrommet hadde som regel feil adresse. Samhandlingen fungerte dårlig, og det var for store avstander mellom spillerne lengst fremme på det norske laget.

Etter 25 minutter kunne Norge utlignet. Isabelle Herlovsen dro fint av tre-fire spillere. Lillestrøm-spilleren prøvde å finne Ada Hegerberg i stedet for å gå på mål selv, men pasningen ble litt for upresis.

Maren Mjelde, Solveig Guldbrandsen og Marita Skammelsrud Lund vartet opp med et bra angrep fem minutter senere, men Mjelde var ikke i god nok balanse da hun skulle slå innlegget.

Emilie Haavi snappet ballen på venstresiden etter 33 minutter, men også hun prøvde å finne Hegerberg foran mål tidlig i stedet for å angripe mål selv. Pasningen hennes var imidlertid heller ikke god nok.

Mer klarte ikke Norge å skape i første omgang, og belgierne ledet til pause.

Norge utlignet, men kom under igjen med en gang

Den andre omgangen ble bedre. Den startet med et godt hjørnespark fra Lene Mykjåland. Maria Thorirsdottir vil mest inne i feltet og fikk til en god heading fra seks meter. Den belgiske keeperen klarte imidlertid å avverge.

Utligningen kom etter 57 minutter. Emilie Haavi slo ballen inn i feltet fra venstrekanten i retning av Hegerberg. Den belgiske keeperen gikk ut i feltet for å plukke ballen, men feilberegnet fullstendig og måtte innse at ballen føk over henne og gikk rett i mål.

Det gikk imidlertid ikke mer enn et minutt før Norge igjen var bak. Ubesluttsomhet i det norske forsvaret gjorde at en retur havnet hos Sara Yuecil, og hun kunne enkelt ta tilbake ledelsen for hjemmelaget.

Vakker norsk utligning, så ødela forsvarstabbe

Dagens norske høydepunkt sto Lene Mykjåland og Ada Hegerberg for etter 67 minutter.

Mykjåland slo en perfekt pasning i bakrommet, og Hegerberg var sikker alene med keeper. 2-2-scoringen var imidlertid ikke nok til å redde uavgjort for Norge.

Da tre minutter var igjen av ordinær tid sendte Maria Thorirsdottir en veldig svak tversoverpasning i eget forsvar. I stedet for å treffe Nora Holstad Berge gikk ballen til belgiske Tessa Wullaert.

Spissen var sikker i avslutningen fra utenfor 16-meteren, og Hjemseth klarte aldri å stoppe det belgiske seiersmålet.

Dermed fikk Even Pellerud kanskje flere spørsmål enn svar i en av de siste testene før VM-alvoret tar til i Canada.