Alex Ferguson blir ofte nevnt som en av de beste fotballmanagerene gjennom tidene og etterlot seg et tomrom i Manchester United da han takket for seg som sjef etter 2012/2013-sesongen.

Skotten, som vant alt med United, var med på å prege engelsk og europeisk fotball i over 20 år.

Samtidig som Ferguson ga seg, dukket en gammel Premier League-kjenning opp igjen: Portugiseren José Mourinho vendte tilbake til engelsk fotball og Chelsea forrige sesong.

De to var rivaler i Mourinhos første periode som Chelsea-sjef, men var også fylt av gjensidig respekt for hverandre.

I en dokumentar som skal vises 2. juledag på engelsk tv, skryter Ferguson av Mourinho.

— Det er ikke rettferdig: Han er kjekk og kan minne om George Clooney på håret nå. Og han snakker fem språk eller noe sånt, sier han ifølge The Independent.

José Mourinho har vunnet titler i Portugal, England, Italia og Spania, i tillegg til Champions League to ganger. Og det uten å ha spilt fotball på høyt nivå selv.

— Han har aldri spilt selv, og hvor mange klubbledere ville gitt jobben til en slik? Ingen. Men han har klart det likevel. Først trener han et lite lag i Portugal, så vinner han liga, Uefa-cupen og Champions League med Porto, deretter drar han til Chelsea og Inter. Det er et eksempel til alle som ønsker å utrette noe: Ikke la hindrene stå i veien for deg.