Eidur Gudjohnsen har spilt for det islandske landslaget siden 1996. Her takker han Tom Høgli for kampen etter en landskamp i 2013. Eidur Gudjohnsen har spilt for det islandske landslaget siden 1996. Her takker han Tom Høgli for kampen etter en landskamp i 2013. Foto: NTB Scanpix

Her er RBK-islendingenes dom over Gudjohnsen-signeringen

Vilhjalmsson og Eyjolfsson spilte landskamper med Gudjohnsen i januar.

TRONDHEIM: — Islands beste spiller gjennom tidene. Som med sin CV vil bli ett av de aller største navnene som har vært i norsk fotball, sier Matthias Vilhjalmsson.

Holmar Örn Eyjolfsson og Matthias Vilhjalmsson. Foto: Vegard Eggen

— Han har vært på landslaget siden jeg var ti år, og vært en stor stjerne i 20 år nå. Utvilsomt godt nytt for eliteserien at en slik spiller kommer til ligaen, sier Holmar Örn Eyjolfsson.

Spilte sammen i januar

Er det to personer i norsk fotball som kan uttale seg om Moldes nyervervelse på 37 år, Eidur Gudjohnsen, er det Rosenborgs to islendinger. Begge er av generasjonen som så kraftig opp til den tidligere Barcelona— og Chelsea-stjernen da de selv var gutter. Og begge var med landslaget til to treningskamper i Abu-Dhabi i januar. Der var også Gudjohnsen.

Det store spørsmålet i fotball-Norge etter at toårskontrakten med veteranen ble signert hos RBKs erkerival er nå hvor god angriperen fremdeles er. Én ting er sommerens EM-sluttspill, men om man skal bli ultralokal på en fredag ettermiddag:

-Hvor stor trussel kan Gudjohnsen bli for Rosenborg denne sesongen?

— Han så «fit» ut på landslagssamlingen. Han har trent med Breidablik hjemme på Island, forå være klar for en ny klubb. Jeg synes han så bra ut, sier Eyjolfsson.

— Ja, han så ut til å være i bra slag. Forhåpentligvis blir han god for oss i EM, sier Vilhjalmsson.

-Fysisk tøff liga

Samtidig er spisskollegaen usikker på hvordan nettoppeliteserien vil passe Gudjohnsen. Det til tross for at 37-åringen har spilt i de største ligaene i verden:

— Han er en kjempegod spiller, ogkan selvsagt slå til. Samtidig har han ikke spilt i Norden siden han var svært ung, og den norske ligaen er svært fysisk tøff, sier Vilhjalmsson, men påpeker samtidig:

— Han er fortsatt veldig smart og har veldig fin teknikk. Og ikke minst erfaring.

Gudjohnsen, som trente med RBK etter en skade i Ajax i 1998, men valgte Bolton da det sto om kontrakt, er tilbake på Lerkendal 28. mai.

Da blir det opp tilEyjolfsson å stoppe landsmannen:

-Er han i veldig god form til sommeren, kan det være dårlige nyheter for RBK. Jeg har aldri spilt mot ham tidligere, men lover å gjøre alt jeg kan for å stanseham, smilerRBK-stopperen.

PS! RBK-islendingene er med når Rosenborg møter Kristiansund lørdag klokken 17. Adressa.no følger kampen direkte fra Abra-hallen.

Boyband-Selnæs og guden Gudjohnsen