Patrick Thoresen og hans SKA St. Petersburg måtte tåle et surt 1-2-tap hjemme mot Dinamo Moskva i ishockeyligaen KHL søndag.

Gjestene kontret inn vinnermålet 28 sekunder før slutt i siste periode, da Thoresen og SKA presset på for et vinnermål.

Nordmannen gikk i posisjon foran mål og håpet å få pucken på køllebladet fra en medspiller bak gjestemålet. I stedet ble pucken sleivet ut i midtsonen. Dinamo kontret tre mot en, og Maxim Karpov slo inn seiersmålet.

Thoresen satt utvist for roughing da Dinamo Moskva tok ledelsen 1-0 i midtperioden ved Maxim Petusjko, men nordmannen gjorde opp for seg med en fin assist på utligningen snaut seks minutter ut i siste periode.

Med en presis pasning fant han Andrei Kuteikin ved lengste stolpe, og han slo enkelt inn 1-1. Hjemmetapet søndag gjorde at SKA St. Petersburg tapte ytterligere terreng til CKSA Moskva, som har fått en klar luke på tabelltopp i KHLs vestre halvdel. Samtidig nærmer Jokerit og Dinamo Moskva seg bakfra.

Holøs-seier

Bedre ble dagen for Jonas Holøs. Hans Lokomotiv Jaroslavl vant 2-1 over Severstal Tsjerepovets søndag.

Andrei Loktionov ble matchvinner i slutten av midtperioden, bare 25 sekunder etter at gjestene hadde utlignet. Holøs var på isen da vinnermålet ble scoret, men han var ikke direkte involvert i målet.

Den norske landslagsbacken spilte 17.57 minutter og hadde ett skudd på mål. Lokomotiv vant skuddstatistikken 27-16. Med seieren styrket Lokomotiv sitt grep om sluttspillplass. (©NTB)