– Det var en god prestasjon over 90 minutter. Leicester er et lag med mye kvalitet, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampslutt, ifølge BBC.

– Liverpool spilte bra, de fortjente å vinne. Vi åpnet bra, men begynte å slite etter det første baklengsmålet. Vi skapte sjanser, men vi var litt uheldige. Vi må se framover mot neste kamp, sa Leicester-manager Claudio Ranieri.

Rødtrøyene ledet 2-0 allerede etter en halvtimes spill, men slapp Leicester inn i kampen igjen etter en grov feilvurdering av Lucas Leiva i det 38. minutt. Lallana og Firmino trygget imidlertid tre poeng for Liverpool etter pause. Kampen endte med tremålsseier til vertene, i en kamp der Merseyside-klubben i tillegg åpnet sin utvidede hovedtribune.

Liverpool har sju poeng etter fire kamper, mens regjerende seriemester Leicester har fått en tøffere start. «Revene» har fire poeng på fire kamper. Kun Manchester City (11 mål) har scoret flere ganger enn Liverpool (8) i serien så langt.

Firmino-nettsus

Firmino sendte hjemmefansen til himmels bare 13 minutter ut i oppgjøret mot Claudio Ranieri og co. James Milner ga ballen til Firmino, og brasilianeren gjorde resten av jobben selv. Han satte ballen i mål etter å ha lurt Leicesters stoppere.

Etter en drøy halvtime bølget nettet igjen. Daniel Sturridge la ballen fint til rette for nykommer Mané, og den tidligere Southampton-spilleren gjorde ingen feil. Leicester-keeper Kasper Schmeichel måtte skuffet konstatere at hjemmelaget gikk opp i 2-0.

Tabbe

Gjestene fikk nytt håp sju minutter før hvilen. En gavepakke av en feilpasning fra Lucas Leiva ga Jamie Vardy muligheten alene mot Liverpool-keeper Simon Mignolet, og den fotrappe engelskmannen takket og bukket til 1-2. Skuffelsen ble imidlertid kortvarig for Liverpool-fansen. Georginio Wijnaldum tok på seg hovmesterrollen, og Adam Lallana satte ballen kontant i krysset fra skrått hold elleve minutter etter pause.

Leicester maktet ikke å svare, og på tampen satte Firmino inn 4-1 da Schmeichel var på bærtur utenfor egen boks. Flere scoringer ble det ikke på Anfield.

– Liverpool vinner fullt fortjent. En knusende seier, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Neste serierunde venter en tøff oppgave for Klopp og co. Liverpool skal møte Chelsea på Stamford Bridge fredag. Dagen etter tar Leicester imot nyopprykkede Burnley. (©NTB)