I København håper man på FCKs sterke hjemmestatistikk når Real Madrids stjernegalleri kommer til Parken i morgen.

– I min tid som trener har vi spilt åtte gruppespillkamper i Champions League på hjemmebane, og vi har fortsatt til gode å tape i Parken, fastslår Ståle Solbakken.

Da vet vi at lag som Manchester United, Barcelona og Juventus har vært blant de besøkende.

– Men det er en annen situasjon nå. Vi har en del skader for tiden, og ikke det samme utvalget av spillere. Det blir ikke lett, og jeg må bare innse at sjansene for å slå Real Madrid er små, sier Solbakken til HA-sporten.

En seier for FCK kan gi tredjeplass i puljen foran enten Juventus eller Galatasaray, og det gir plass i europaligaen på nyåret.

Stilte med reserver

I Madrid tapte FC København 4-0, og på forhånd jobbet Solbakken mye med hvordan FCK-spillerne skulle stanse Christiano Ronaldo. Men han scoret to mål, og det samme gjorde Angel Di Maria.

I den kampen var ikke Gareth Bale med, men nå har også han begynt å blomstre i Real-trøya.

Bale spilte ikke på Real Madrids B-pregede lag i lørdagens cupkamp mot Olimpic Xativa angivelig på grunn av sjukdom. Det gjorde heller ikke Ronaldo, og Ancelotti stilte med et reservepreget mannskap som bare greide 0–0 mot et lag som spiller på tredje nivå i Spania.

I Madrid regner man med at både Ronaldo og Bale er på plass i morgendagens kamp.

Slo Vestsjælland

Da Solbakken tok over FCK etter fem serierunder, lå laget nest sist på tabellen med to poeng.

Etter lørdagens 1-0-seier over FC Vestsjælland, avanserte FCK til andreplass, men det kan bli til en tredjeplass hvis Aalborg gjør det de skal i kveldens kamp, som er den siste før vinterpausen.

Solbakken håper å forsterke laget i vinterpausen, og en spiller som er nevnt i dansk presse, er islendingen Bjørn Sigurdson som Solbakken hentet fra Lillestrøm til Wolverhampton da han var der.

– Og nå er det seriemesterskapet som gjelder?

– Mulighetene er der, men så fort vi feiler og de lagene vi konkurrer med vinner, så er det håpløst igjen, sier Solbakken.

FCK har vunnet åtte kamper, spilt uavgjort i fire og tapt en siden nordmannen ankom kongens by.

I lørdagens kamp mot Vestsjælland var det Solbakken som sto for underholdningen. Seansen lå da også ute på nettet rett etter kampen.

Ståle spratt opp og skulle spille en ball som kom over sidelinjen, men falt på ryggen. Solbakken kastet seg rundt og tok to armhevninger til stor jubel i Parken.