SVERIGE — ESTLAND 2-0

Zlatan Ibrahimovic var på rekordjakt: Før privatkampen mot Estland sto han med 48 landslagsmål for Sverige. Det var ett bak legenden Sven Rydell. Ett mål ville bety tangering av rekorden, to mål ville plassere Zlatan alene på tronen.

To minutter var spilt da Zlatan var snært nær på et frispark, men keeper fikk slått til corner. På det påfølgende hjørnesparket ble det scoring, og selvsagt var det Zlatan. Sveriges superstjerne sto alene på bakerste stolpe, og avslutningen hans var over streken ifølge dommeren - selv om TV-reprisene etterlot usikkerhet om den faktisk var det.

Scoring ble det uansett, og Paris Saint-Germain-spissen hadde tangert Rydells 82 år gamle rekord på 49 landslagsmål.

Spesialskjorte var klar

Men Zlatan ville ha mer. Etter 23 minutter kom den historiske scoringen, og Zlatans 50. mål var en skikkelig lekkerbisken. Zlatan kom seg inn foran mål og hælet inn 2-0 på elegant vis.

Så vred han av seg drakten og viste frem en skjorte med påskriften "Dere gjorde det mulig", og "50+" bakpå ryggen. 50 fulltreffere på 99 landskamper er en super statistikk. For feiringen ble Zlatan belønnet med gult kort av dommeren.

— Dette betyr mye, sier en stolt Zlatan til svensk TV4. — Vi har gått og ventet på dette, og rekorden er kommet stadig nærmere. Det betyr mye både for meg, familien min og alle rundt, fortsetter han.

Til sammenligning har Norges mestscorende landslagsspiller 33 mål. Jørgen Juve spilte 45 landskamper. John Carew er nummer fire på listen med 24 mål på 91 landskamper.

Østerrike mandag

Etter 64 minutter ble Zlatan Ibrahimovic byttet ut, og han mottok selvsagt stående ovasjoner fra tilskuerne på Friends Arena og landslagssjef Erik Hamrén.

Det endte 2-0 i en grei oppkjøringskamp for Sverige, som åpner EM-kvalifiseringen mot Østerrike i Wien mandag.

Det blir 32-årige Zlatan Ibrahimovic sin landskamp nummer 100.