Federer var i kjempetrøbbel underveis i kvartfinalen, og hadde blant annet tre matchballer mot seg, men veteranen kjempet seg tilbake i oppgjøret. I femte sett brøt han Cilic' serve på stillingen 4-3, og sveitseren kunne dermed serve kampen hjem. Det lyktes han med, til Wimbledon-publikumets store glede.

— Dette vil bli husket for alltid i Wimbledon-historien. Federer hadde tre matchballer mot seg, men nå er han videre. Et av de villeste comebackene noen gang. Tennis på absolutt høyeste nivå, konkluderte TV 2s kommentatorduo etter kampslutt.

Federer møter den hardtservende canadieren Milos Raonic i semien. Raonic, som får hjelp av tennislegenden John McEnroe i den prestisjetunge gressturneringen, slo amerikanske Querrey 3-1 i sett (6-4, 7-5, 5-7, 6-4) i sin kvartfinale. Dermed er eventyret over for Querrey, som slo ut verdensener Novak Djokovic i fjerde runde. (©NTB)

LES OGSÅ:

Murray til semi

Hjemmehåpet Andy Murray er klar for semifinale i den prestisjetunge Wimbledon-turneringen i tennis. Briten slo franske Jo-Wilfried Tsonga 3-2 i sett i en tett og dramatisk kvartfinale.

– Det var en tøff match. Tsonga er en god spiller, en av de beste i verden på gress. Heldigvis fikk jeg brutt serven hans i femte sett, det var viktig, sa Murray etter kampslutt, ifølgeBBC.

Verdenstoer Murray fikk en oppskriftsmessig start på onsdagens oppgjør, men Tsonga kom tilbake etter å ha ligget under 0-2. Franskmannen viste fram flott spill og frustrerte hjemmehåpet ved flere anledninger. I femte og avgjørende sett viste imidlertid Murray sin klasse på gresset i London. 29-åringen tok settet med 6-2, og vant dermed kampen 7-6, 6-1, 3-6, 4-6, 6-1. Murray møter tsjekkiske Tomas Berdych i semifinalen.

– Berdych har vært i finalen i Wimbledon tidligere. Han har slått spillere som Djokovic og Federer, så det blir en vanskelig kamp. Jeg må spille bra for å vinne, sa Murray.