Søndag spilles ett av engelsk fotballs store høydepunkter for året. Frem til i fjor har Community Shield, kampen mellom seriemesteren og vinneren av FA-cupen blitt sendt på TV 2, men i år er det ingen norske TV-stasjoner som har sikret seg rettighetene til kampen mellom Leicester og Manchester United.

I samme rettighetspakke ligger også FA-cupen, Championship, ligacupen og League One.

— Jeg er ikke så bekymret for at ingen vil kjøpe rettighetene, men jeg er bekymret over at rettighetene blir kjøpt for sent. Men jeg er trygg på at det vil ordne seg til slutt, sier Eirik Aase, leder i interesseorganisasjonen Championship Norge til Adresseavisen.

Championship, nivå to i England, sparkes i gang lørdag.

Mange supportere

Mangelen på kanal å vise kampene på betyr at supportere av Newcastle, Blackburn, Norwich og Leeds må bruke andre metoder enn norske TV-kanaler for å sine favorittlag.

— Det er flere av klubbene som har stor supportergruppe i Norge. Og supportere av lagene er ofte mer engasjert enn supportere av Premier League-lag. Så jeg får mange henvendelser hver dag om det skjer noe nytt, sier Aase.

LES OGSÅ:

Ingen forhandlinger

— Som jeg vet pågår det ingen forhandlinger om rettighetene, så mest sannsynlig blir det slik det er nå. Rettigheter som seerne vil ha, ønsker vi alltid å ha. Men rettigheter er vanskelig, og vi har ikke alltid muligheten til å sikre oss alt vi har lyst på, sier Bjarne Laastad, kommunikasjonssjef hos TV 2. Discovery Norge ønsker ikke å kommentere om det er aktuelt at de overtar rettighetene. Heller ikke Viasat ønsker å kommentere spørsmålet.