Klepp6 Foto: Svein Hagen
Klepp8 Foto: Svein Hagen

Det gikk over en halv time før den aller første målsjansen kunne noteres på Klepp stadion. Den var det hjemmelaget som stod for, et skudd fra Petra Vaelma smalt i treverket bak fjorårets Klepp-keeper Lill Yvonne Karlsrud.

Selv om hjemmelaget produserte noen nestensjanser, var det i det hele tatt en sjansefattig første omgang. Noe som i hovedsak skyltes at Medkila lå svært kompakt bakover, samtidig som hjemmelaget var alt for upresise i den siste pasningen når de nærmet seg 16-meteren.

Full kontroll

— Egentlig hadde vi full kontroll og spilte tidvis bra før pause, men det stokket seg litt for oss når vi nærmet oss det som kunne blitt solide målsjanser. Men jeg følte at spillerne var skikkelig på hugget helt fra start og dette var en bekreftelse på at vi stadig spiller bedre og bedre, mener Klepp-trener Tommy Andre Velde.

Gjestene var knappest over midtstreken i den første omgangen, og de få gangene de hadde mulighet til kontringer ble de alt for få spillere inne i Klepps straffefelt.

Etter 57 minutter kom den første scoringen i kampen. Hovedarkitekt var Klepps kaptein Gry Tofte Ims, hennes skudd ble imidlertid reddet av Medkilas keeper. Returen kunne bare Kine Bjerk spasere inn i nettmaskene.

Like før hjemmelagets scoring, hadde imidlertid Medkila sin eneste målsjanse i kampen, men ballen traff for dem dessverre i stangen.

Herlig å score

- Herlig å score mål, og du verden så kjekt at den scoringen skulle vise seg å bli den eneste i kampen. Tre poeng er det veldig lenge siden sist vi kunne gå av banen med i en seriekamp, sier målscoreren.

Også kaptein Gry Tofte Ims var lettet og glad etter at spillerne endelig kunne juble for en seier igjen.

— For det første; det var veldig kjekt å score mål på vår tidligere keeper Lill Yvonne Karlsrud. Deretter var det fantastisk kjekt at vi vant en kamp som vi til de grader dominerte gjennom samtlige 90 minutter. Jeg føler oppriktig at vi nå er skikkelig i siget igjen. Nå satser vi på en ny seier borte mot Linderud/Grei kommende tirsdag, forklarer hun.

Klepp – Medkila 1-0 (0-0)

Toppserien kvinner

Klepp stadion, 162 tilskuere

Mål: 1-0 Kine Bjerk (57)

Dommer: Ann Wenche Kleven, Ellingsrud IL – ikke helt dagen

Gult kort: Ingen

Sjanser: 6-1

Hjørnespark: 11-0

Klepp (4-4-2): Katja Kankaanpää – Kine Bjerk, Tiina Salmen (Therese Sessey Åsland fra 71.), Petra Vaelma, Eirin Bjerkreim Kleppa – Marie Bakke, Gry Tofte Ims, Else Vassbø, Anette Tengesdal, Susanne Vistnes (Maria Thorisdottir fra 59.), Marie Aarrestad Nesse (Marie Aarrestad Nesse fra 89.).

Medkila (4-4-2): Lill Yvonne Karlsrud – Line Anita Nymark, Ane Sund Walsøe, Ida Fjordbakk, Sigrun Dybvik – Lise Linaker, Line Danielsen, Elisabeth Jeppesen, Marianne Linaker – Nora Kvalsvik (Lise Lotte Øwre fra 74.), Lina Sund Karlsen (Marita Iversen fra 63.)