GULLGUTT: Johan Olsson jublet hemningsløst etter at VM-gullet var et faktum. Foto: NTB scanpix

Johan Olsson bytter ut Northug med Aukland-brødrene

Dropper verdenscupen, går Vasaloppet.

Publisert: Publisert:

Johan Olsson sikret svensk suksess med medaljer i både gull, sølv og bronse i Falun-VM.

Søndag måtte han gi tapt for Petter Northug i duellen om gullet på femmilen, men det blir ikke noen ny duell mellom de to kommende helg i Lahti.

Olsson har nemlig bestemt seg for å stå over konkurransen i Finland, og heller gå de ni tradisjonsrike milene fra Sälen til Mora i Vasaloppet.

Sterkt startfelt

Dermed bytter han ut Northug og Martin Johnsrud Sundby med Aukland-brødrene og de andre deltagerne i langløpene.

— Jeg er overbevist om at han kan sette preg på løpet. Han har kapasitet til å gjøre det veldig bra, sier landslagstrener Rikard Grip, ifølge SVT.

Han får følge av lagkameratene Daniel Richardsson og Anders Södergren på startstreken i Dalarna. Også russiske Aleksander Legkov stiller.

Stiller for første gang

Å gå Vasaloppet har hele tiden vært planen for Olsson, men etter det blytunge avslutningsløpet i Falun vurderte han og landslagsledelsen om han heller skulle gå verdenscuprennene i Lahti.

- Vi har diskutert om Lahti er et lettere alternativ for Johan, men ved lunsjtider i dag fortalte han at han ville gjennomføre sitt livs første Vasalopp, sier Grip.

Olsson sa etter VM-rennene at han mener seierssjansene ville vært større på 15-kilometeren i Lahti enn under Vasaloppet.

Det er ventet at Olsson stiller til start når verdenseliten kommer til Holmenkollen for å gå fem mil neste helg.

Der vil svensken være en av de største favorittene.

Publisert: