Noe overraskende valgte den russiske profilen Ilja Kovaltsjuk å vende hjem fra sin lukrative NHL-tilværelse i New Jersey Devils, en klubb han nærmest hadde en «livstidskontrakt» med. SKA ble neste stopp i karrieren.

Med en slik kapasitet i laget blir Thoresen mindre brukt i det viktige overtallsspillet. Dermed blir det færre målpoeng for nordmannen, selv om effektiviteten hans ut fra spilletid er bedre enn fra fjorårets suksess-sesong.

— Det er blitt mer fordeling av istiden blant spillerne. Jeg merker jo at jeg ikke spiller så mye i «power play» som tidligere. Det er noe man bare må akseptere, slår Thoresen fast overfor NTB.

Fredag tar SKA imot Slovan Bratislava. Så er det en ukes landslagspause. Thoresen har meldt forfall til de to kampene mot Danmark i Stavanger neste helg. En føling med en vond lyske er årsaken.

Stang ut

Sist sesong var Thoresen blant de beste poengplukkerne i KHL. Nå er han så vidt blant de 20 beste poengplukkerne. Det er likevel kort vei opp til topp fem. Sett ut fra antall minutter på isen, har han derimot vært langt mer effektiv denne sesongen.

På 23 kamper har Thoresen scoret åtte mål og hatt elleve assist.

— Jeg føler likevel at jeg kanskje har hatt litt mer stang ut enn jeg hadde i fjor. Jeg er ikke kommet helt i flytsonen. I noen kamper i fjor gikk jo nesten alt inn, sier Thoresen.

— Men at jeg ikke er så høyt oppe på statistikkene er noe jeg ikke fokuserer så mye på. Jeg har vært med i en del år, slik at jeg vet at det vil løsne, sier han.

Vil vinne hver gang

SKA St. Petersburg er ledende i KHL. De kjemper med Dinamo Moskva om å ta tabelltoppen i avdeling vest.

— Vi har vært stabile, og det har løsnet skikkelig. Vi vinner jevnt og trutt og stresser ikke selv om vi skulle gå på et tap, sier 29-åringen.

— Det er viktig å være med toppen og vi går på isen for å vinne hver eneste kamp, selv om det viktigste kanskje skjer i mars og april, sier Thoresen.

(©NTB)