Det skulle nemlig gå 58 minutter før Hødd-forsvaret slapp Bodø/Glimt til sin første store sjanse.

Vakker scoring

Hjemmelagets Thomas Rønning førte ballen oppover banen. Han kombinerte vakkert med Aram Khalili som hælsparket ballen tilbake til Rønning. Fra 12 meter gjorde Rønning ingen feil, og avsluttet klinisk forbi Ørjan Håskjold Nyland i Hødd-buret.

14 minutter senere var samme Rønning på plass igjen med en nesten identisk scoring. Denne gang spilte han til høyreback Mounir Hamoud og fikk ballen tilbake.

Dødelig effektive

Rønning, full av selvtillit etter det første målet, dro av Høddstopperne og plasserte ballen i krysset. Utagbart for for Nyland.

Like etter var Glimts Jim Johansen frempå med et slapt skudd i stolpen som Nyland kontrollerte.

Og kun to minutter senere, i det 78 minutt, slo Glimts Daniel Berntsen en stikker til Michael Haukås. Alene med Nyland var han sikker og plasserte ballen i nettmaskene.

En grusom periode for Hødd som frem til den første scoringen hadde full kontroll på kampen. Hjemmelaget var dødelig effektive og scorte så å si på samtlige sjanser.

Trøstemål

Da var det en liten trøst for bortelaget at Michael Karlsen på vakkert vis reduserte til 3-1. Spissen ble lagt i bakken på 18 meter og fikk et klart frispark av dommer Omar Rafiq.

Keeper Nyland hindret mot slutten flere baklengs. Blant annet presenterte Glimts nykommer Torgeir Dahle seg, men Nyland var sikker.

Vakkert banket han selv frisparket i krysset, mens Glimts solide sisteskanse Pavel Londak bare ble stående og nyte scoringen.

Kjedelig før pause

Den første omgangen var nemlig et eneste langt gjesp. Fryktelig lite skjedde foran mål.

Hødd fikk en enkel jobb med å forsvare seg mot et slapt og uinspirert hjemmelag.

Det var bortelaget som sto for det lille som ble skapt foran mål.

Bortelaget best

Hødd åpnet kampen friskt, og hadde flere halvsjanser i starten. Spesielt Michael Karlsen var frisk og stresset Glimt-forsvaret gjentatte ganger, uten at det ble direkte farlig.

Hjemmelaget på sin side, som skulle revansjere 0-3 tapet på Høddvoll i seriepremieren, kom litt mer inn i kampen, men unøyaktighet i siste del av angrepene ødela gang på gang.

Hødd spilte klokt, trillet ball og utnyttet bakrom hos Glimtforsvaret. Men kampens første sjanse kom først etter 23 spilte minutter.

Da laget Glimts nye midtstopper Tom Erik Nordberg et noe klønete frispark i duell med Karlsen skrått utenfor 16. meteren.

Erik Sandals serve var presis, og stopper Thomas Lid Kleppe avsluttet med hodet. Ballen gikk imidlertid via Glimts Eek og til corner.

Fortjent

Hødd vil nok føle seg skuffet etter tapet, for de hadde absolutt kontroll på kampen fram til den første scoringen.

I stedet for ett poeng reiser de hjem med tre baklengs og null poeng fra Aspmyra Stadion. Det var ikke ufortjent etter nitti minutter.