Overraskelsen ble stor i går for Alta IFs 1. divisjonskeeper Irene Pettersen. Da var hun i Tromsø for å bli operert ved Tromsø private sykehus for en kneskade hun pådro seg i desember.

Utfallet ble ikke helt som forventet:

— De oppdaget ikke noen feil under operasjonen. De har laget et nytt korsbånd i det gode kneet. At de hadde tatt feil kne ble ikke oppdaget før jeg selv gjorde dem oppmerksom på det da at jeg våknet fra narkosen, sier Irene Pettersen til Altaposten.

Overraskelsen var stor da hun våknet fra narkosen og oppdaget hva som hadde skjedd.

— Jeg ble rimelig sjokkert og de ansatte på sykehuset ble nok ikke mindre sjokkert da de skjønte at tabben var et faktum. Både kirurgen og de andre ansatte jeg var i kontakt med på sykehuset var veldig lei seg og jeg bebreider dem ikke, sier hun.

Sykehuset har overfor henne beklaget glippen på det sterkeste.

- Det første jeg vil si er at det er skrekkelig at slikt kan skje og at det er sterkt beklagelig. Vi har eksistert i ti år og aldri opplevd noe lignende, sier daglig leder ved Tromsø private sykehus, Bente Holtan Openshaw til Altaposten onsdag ettermiddag.

— Det har vært svikt i våre rutiner som igjen har medført en menneskelig svikt. Nå gjennomgår vi alle våre rutiner, sier hun og forteller at ortopeden som gjorde inngrepet har vært spesialist i ortopedi siden 1995. * Fotballgal? Følg 100% Fotball på Facebook!

Nå må Irene Pettersen vente tre nye måneder, før hun kan få operasjon i det kneet som opprinnelig er ødelagt.

Alta IFs damelag ligger for øvrig på en 9. plass i 1. divisjon med fem poeng etter seks spilte kamper. Laget rykket opprinnelig ned sist høst, men fikk like før seriestart tilbud om en ny sesong i 1. divisjon.