HYLLES: Clarence Goodson. Foto: Digitalsport

Det forteller treneren i et intervju med NTB i forbindelse med seriestarten lørdag.

— Det er dumt for Start å miste lokale profiler, men vi har vært heldig å få inn Goodson. Det vil ikke ta lang tid før han er den beste stopperen i norsk fotball, sier Sandstø til byrået – og hinter dermed til at 1. divisjonsspilleren sart vil bli rangert foran folk som Miika Koppinen, Kristjan Ørn Sigurdsson, Raio Piroija, Frode Kippe og Ragnvald Soma.

Sammenliknes med Hangeland

Amerikaneren, som har to landskamper, kom til Start fra Dallas på fri overgang etter nyttår, og har imponert stort i treningskampene. På Fædrelandsvennens børs for vinteren troner han soleklart øverst som den eneste med et snitt over børskarakter seks.

- Han har Hangeland-steg, er lang, hurt, solid og god i begge boksene, sier Sandstø videre.

Goodson har i tillegg markert seg som et offensivt våpen, og har headet inn to mål. Dermed ser det ut til at Start har erstattet Odenses Atle Roar Håland på en god måte. Likevel er laget svekket av avgangene til blant annet Kristofer Hæstad, Anthony Annan og Inge André Olsen.

Håper de unge slår til

Sandstø innrømmer at noen av de unge må slå til om opprykkshåpet skal innfris.

- Jeg håper at unge talenter som Morten Hæstad, Jesper Mathisen, Espen Børufsen og Aram Khalili kan få det samme løftet som Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad i sin tid fikk da Start var nede i 1.-divisjon, sier Sandstø til NTB.