SOTSJI (Aftenposten.no): TV 2 forteller i dag at prispengene ikke er overført fra arrangørelskapet av VM-kampen til det internasjonale sjakkforundet (FIDE).

Arrangørselskapet heter Agon og har kjøpt rettighetene til VM-kampene for en rekke år fremover. Men det er FIDE som skal utbetale pengene.

Fikk ikke svare

Etter kampen fredag ettermiddag stilte Magnus Carlsen opp på en kjapp presseprat i gangen utenfor lokalene. Han fikk da spørsmål om hva han tenkte om det faktum at det er trøbbel med overføringen av penger mellom arrangørselskap og FIDE.

Det fikk ikke Magnus Carlsen lov til å svare på av manager Espen Agdestein.

– Dette vet han ikke noe om, sa Agdestein før Carlsen selv svarte:

– Dette vet jeg ingenting om.

Skal komme i orden

Det blir bekreftet at prispengene ikke er overført til FIDE fra flere hold. Men det blir også sagt at dette blir det en ordning på.

– Vi har fått penger fra sponsorene, og jobber med FIDE for å overføre disse. Kontrakten er skrevet. Alle er fornøyde, sier Ilya Merenzon, som er leder av arrangørselskapet Agon.

Fredagens batalje mellom den tidligere mester og den regjerende mester ble den korteste så langt i denne VM-kampen. Det ble også tydelig at det kom til å gå mot remis tidlig. Vishy Anand hadde hvit og i utgangspunktet en fordel. Han klarte ikke å utnytte hvitfordelen til det fulle.

Derfor var det en langt mer optimisitisk Magnus Carlsen som kom til pressekonferansen. Magnsu Carlsen har nå to kamper med hvit på rad. Dersom han klarer å utnytte den fordelen til seier, vil han trolig også skaffe seg et overtak som fører ham til å beholde VM-tittelen.

Tror Anand har mer på lager

Den indiske journalisten Aniek Paul i Hindustan Times er dog ikke helt overbevist om at det blir Carlsen-seier.

— Anand er mye mer positiv i år enn han var i fjor. Jeg tror heller ikke han har spilt alle sine godt planlagte spill. Jeg tror han har overraskelser på lur for Carlsen, sier Paul til Aftenposten.no.