Severin Freund gjentok suksessen fra verdenscuprennene i Lahti og Falun ved å vinne rennet i Holmenkollen søndag. Anders Bardal endte på 2.-plass.

Bardal leverte to gode hopp, men det holdt ikke mot en meget god Freund, som til slutt endte på 265,4 poeng. Det var 13,3 mer enn Bardal.

– Det var en bra dag i bakken, men jeg skulle gjerne hatt den Kollen-seieren. Det var én som var et par hakk bedre i dag, dessverre, sa Bardal til NRK.

– Han var så suveren, så det var veldig fortjent.

Nordmannen slo polske Kamil Stoch med 6,7 poeng. Polakken ble heiet fram til tredjeplass av et stort polsk publikum i Holmenkollen. Både Stoch og Bardal hoppet 127 meter i finaleomgangen, mens Freund strakte seg til 130,5 meter.

VI FULGTE: Storbakkerennet i Holmenkollen

Freund tok med det sin åttende verdenscupseier, mens Bardal ifølge NRK-kommentator Arne Scheie tok sin 31. pallplassering i verdenscupen.

Tom Hilde ble nest beste nordmann på 13.-plass, mens Andreas Stjernen ble nummer 17 og Rune Velta nummer 19. Ole Marius Ingvaldsen kom ikke til finaleomgangen.

Kamil Stoch beholder med sin tredjeplass sammenlagtledelsen i verdenscupen. Om han hadde vunnet søndag, ville det ikke vært mulig å ta ham igjen. En liten spenning blir det nå inn mot sesongavslutningen i Falun og Planica.

(©NTB)