Atlético Madrid tok et stort steg mot sitt første seriegull siden 1996 da Getafe ble slått 2-0 søndag, men måtte også se toppscorer Diego Costa bli båret av banen etter et stygt sammenstøt.

Skaden oppsto seks minutter før slutt da Costa i kjent stil ofret alt og satte inn lagets annen scoring for dagen. Samtidig med at ballen gikk i mål, kolliderte spissen med stolpen i høy fart og ble liggende i store smerter.

Lagkameratenes ansiktsuttrykk avslørte raskt at det ikke var bra, og TV-bildene viste at Costa hadde fått et meget stygt kutt i leggen.

Han ble båret av banen, men etter kampen bekreftet Atlético at det ikke er noe brudd og at han muligens er klar til neste seriekamp førstkommende fredag.

Fem seirer fra gull

Tidligere i kampen hadde Diego Godín gitt bortelaget ledelsen etter 40 minutter, mens Costa misbrukte et straffespark 25 minutter før slutt.

Med seieren tok Atlético et nytt stort steg mot gull. Det gjenstår fem kamper, og laget leder serien tre poeng foran byrival Real Madrid. Barcelona er ett poeng bak dem igjen.

I tillegg til semifinale mot Chelsea i mesterligaen har Atlético igjen seriekamper mot Elche (h), Valencia (b), Levante (b) og Málaga (h) før seriespillet avsluttes med et storoppgjør borte mot Barcelona.

Atlético har vunnet ni ligamesterskap, det siste i 1996. ## Betis mot nedrykk

Sevilla slo tabelljumbo Betis 2-0 i søndagens byderby. Laget forsvarte dermed femteplassen på tabellen.

Det var Sevillas åttende seier på de ni siste kampene og fulgte torsdagens overbevisende 4-1-seier over Porto i europaligaen.

Det avgjørende øyeblikket i søndagens lokaloppgjør kom i det 28. minutt, da dommeren blåste straffe mot Juan Carlos i en duell med Carlos Bacca. Betis-forsvareren ble utvist for protester, og Kevin Gameiro satte enkelt straffesparket i mål. Samme mann fastsatte resultatet med sin annen scoring åtte minutter før slutt.

Sevilla er tre poeng bak Athletic Bilbao i kamp om fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering, mens Betis er åtte poeng bak nærmeste rival og på vei mot sitt tredje nedrykk siden 2000. (©NTB)