Vikings Jon Dadi Bödvarsson kunne strekke armen i været og juble for tre viktige poeng i medaljekampen etter seier over Bodø/Glimt. Vikings Jon Dadi Bödvarsson kunne strekke armen i været og juble for tre viktige poeng i medaljekampen etter seier over Bodø/Glimt. Foto: Carina Johansen, NTB Scanpix

Her er Vikings to store utfordringer

BLOGG: Hans Petter Jørgensen har allerede begynt å studere neste sesong.

Vi skal selvsagt nyte øyeblikket med semifinaleplass, seier i sluttminuttene mot Glimt og en deilig dessert med juniorlagets 7-2 seier over Ulf i cupen.

Samtidig håper jeg de som styrer skuta har et lite blikk på sesongen 2016. For håpet er jo at dette kan vokse videre.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Det handler i første rekke om to ting:For det første få på plass ny administrerende direktør og sportsdirektør/utviklingssjef. Det har blitt kuttet med hard hånd i Vikings administrasjon og det trengs dyktige folk til å fortsette snuoperasjonen Viking er midt oppe i.

Selv om økonomien nå er i bedring blir det et langt tøffere sponsormarked fremover. Den sportslige suksessen hjelper på lunkne sponsorer, men gullalderen er nok forbi.

Derfor blir de viktigere enn noen gang at klubben treffer på overgangsmarkedet, samt at klubben fortsetter å utvikle egne toppspillere.

Der blir selvsagt den nye sportsdirektøren/utviklingssjefen en nøkkel.

For det andre handler det om spillerlogistikken. Jeg frykter en vinter med altfor store omveltninger.

Allerede nå vet vi at Indridi Sigurdsson og Jon Dadi Bödvarsson forsvinner etter endt sesong. Nykommer Aleksander Solli har også kontrakt ut sesongen, mens Kieffer Moore og Soares har kontrakter som ender neste sommer. I tillegg til disse har klubben fortsatt en rekke spillere med uavklart kontraktssituasjon.

Nå som trenerspørsmålet er avklart og den økonomiske situasjonen ser lysere ut burde klubben prøve å lande noe av dette. Det virker som spillerne lever greit med situasjonen, men det er selvsagt uheldig for klubben om altfor mange spillere forsvinner ut. Det har allerede forsvunnet mange nok spør du meg.

Jeg venter spesielt på en avklaring når det gjelder Iven Austbø, Arild Østbø og Kristoffer Haugen. Iven har fått et tilbud han har takket nei til, men forhandlingene fortsetter. Forlenger Iven regner jeg det som sikkert at Arild Østbø ser seg om etter en annen arbeidsgiver.

Iven har denne sesongen gjort keeperplassen til sin, han ser ut til å stortrives som Viking-keeper og bør bli med oss videre. Det gjelder også Kristoffer Haugen. Han er ung, han er lokal og han har potensial. I tillegg håper jeg klubben kan finne plass til Vidar Nisja. I sommer har han igjen bevist hvilken nyttig spiller han er. En spiller som duger i flere posisjoner og en spiller som gang etter gang scorer avgjørende mål.

Det skal også bli spennende å se hva som skjer med klubbens unge spillere. Martin Hummervoll er utlånt til Islandsk liga, men har samtidig forlenget sin avtale med Viking. For Julian Veen Uldal og Rasmus Martinsen har ikke første sesong i a-stallen blitt som forventet. Skader har ødelagt mye for begge. Herman Kleppa og Julian Ryerson debutere mot Start og er også spillere som vil konkurrere om stallplass neste år. Fremtiden for de helt unge vil ikke bli avklart før etter sesongen, men når det gjelder spillerne på utgående kontrakt håper jeg på en avklaring snart. Det handler ikke om i år, men det handler om å unngå altfor store omveltninger slik at klubben kan bygge videre i 2016. Hva mener du? Hvem vil du ha med videre? Hva er dine fremtidshåp for Viking?