Oppgjøret mellom de to tyrkiske gigantene Fenerbahçe og Galatasaray ble søndag utsatt etter at en bombetrussel i byen ble oppdaget.

En bombetrussel gjorde at kampen, som skulle spilles søndag klokken 19, ble utsatt. Fans rundt stadion ble evakuert.

— Paris-lignende

Nå skriver Tyrkias største engelskspråklige avis, Hurryiet Daily News, at det var planlagt et større terroristangrep mot kampen.

Det avisen kaller sikre kilder tett på etterforskningen kaller det et «Paris-lignende» angrep. Det var 13. november i fjor at sju terrorister slo til flere steder i den franske hovedstaden. Tre selvmordsbombere utløste bomber i nærheten av Stade de France, hvor Frankrike og Tyskland spilte privatlandskamp.

Husker du?

Selvmordsbomber

Ifølge avisen skal terrorgruppa IS ha planlagt et lignende angrep mot søndagens byderby. Det er kun uker siden Tyrkias hovedstad Ankara ble rammet av et terrorangrep der minst 28 mennesker mistet livet.

Lørdag sprengte en selvmordsbomber seg selv i luften og drepte fire personer i et av Istanbuls mest populære handledistrikt.

Ifølge den tyrkiske avisen var planen at en selvmordsbomber skulle utløse en eksplosjon når folk forlot stadion.

Sveriges landslag skal spille treningskamp mot Tyrkia i Ankara førstkommende torsdag.

— Vi følger hele tiden med på hva som skjer i Tyrkia og har løpende kontakt med ambassaden i Istanbul, sa sikkerhetssjef Anders Sigurdson i det svenske landslaget tilExpressen søndag.