Da Kroatia møtte Italia til kvalikkamp i juni hadde kroatiske supportere markert gressmatten med et hakekors, som ble brukt som symbol av nazistene under 2. verdenskrig.

UEFA valgte å trekke Kroatia ett poeng fra kvalifiseringen til EM i Frankrike i 2016 for hendelsen. Kroatiasvarte med å beklage til alle supportere, til begge lag og gjestene fra Italia — men samtidig anket de avgjørelsen.

Ankeutvalget til det europeiske fotballforbundet (UEFA) har bestemt å opprettholde avgjørelsen om at Kroatia skal trekkes ett poeng etter hakekorsskandalen under EM-kvalifiseringskampen mot Italia i juli.

Gazzetta dello Sport skriver fredag at poengtrekket bekreftes av UEFA. Ankeutvalget hadde møte om saken torsdag, og tok stilling til anken Kroatias fotballforbund la inn i starten av september.

HAKEKORS: Her kan du skimte hakekorset som ble markert på gressmatten før landskampen mellom Kroatia og Italia. Foto: NTB Scanpix

Også den kroatiske avisen Jutarnji List skriver at anken er avvist. Opplysningen er ennå ikke formelt bekreftet av UEFA.

Kroatia ble straffet med ett minuspoeng i tillegg å måtte spille to kamper for tomme tribuner som følge av at supportere hadde tatt seg inn på banen og malt et hakekors på gresset før hjemmekampen mot Italia.

Kroatia, som er i Norges kvalifiseringsgruppe står dermed med 14 poeng, mens Norge på annenplass har 16. Italia leder gruppa med 18 poeng.

(©NTB)