En frisparkperle fra Gylfi Sigurdsson og en kanonheading fra innbytter Bafetimbi Gomis var det vertene trengte for å stikke av med seieren. Det ble full spenning mot slutten etter en tam første time i Swansea.

62 minutter var spilt da kampen fikk målet den trengte. Arsenal stormet i angrep, og ballen gikk til Danny Welbeck på høyrekanten. Han vendte av i rett tidspunkt og lurte et Swansea-forsvar som hadde glemt å markere Alexis Sánchez. Fra god posisjon kunne chileneren trille inn 1-0 på Welbecks pasning.

Swansea våknet ikke umiddelbart etter baklengsmålet, men øynet håp da formspilleren Gylfi Sigurdsson fikk sjansen på frispark fra 25 meter i det 75. minutt. Islendingen tok vare på muligheten ved å skru ballen elegant over muren og utakbart inn i venstre hjørne.

Arsenal rakk ikke å komme seg etter 1-1-scoringen før Jefferson Montero rundlurte Callum Chambers tre minutter senere, noe han for øvrig hadde gjort flere ganger tidligere i kampen. Denne gangen satt innlegget som det skulle, og den storvokste spissen Gomis headet kontant Swansea i føringen.

Gjestene vasket frem noen brukbare sjanser, men det holdt ikke til å ta poeng. Med seieren passerte Swansea Arsenal og klatret til 5.-plass på tabellen. Waliserne har 18 poeng fra 11 kamper, mens Arsène Wengers menn ligger poenget bak.