RAUFOSS-HERD 5-2

Opprykksjagende Raufoss viste ingen nåde og sendte Herd tilbake til Sunnmøre med fem baklengs i sekken.

Til neste år kan det være to divisjoner mellom lagene, men i år kjemper Herd og Raufoss i hver sin ende i samme divisjon og i samme avdeling.

Som ventet ble det en tøff oppgave for Amund Skiris unge mannskap. Enklere ble det ikke av at toppscorer Kenneth Diallo måtte forlate banen med skade midtveis i 1. omgang.

– Vi mistet oppspills— og kontringspunktet vårt. Dermed måtte vi snu om på kampplanen og holde mer på ballen, forteller Herd-trener Amund Skiri.

Kontringssterke Raufoss fikk et ideelt kampbilde da de scoret to kjappe mål rundt Diallos skade. Dermed kunne de kjøre sine livsfarlige kontringer.

Tok tak i pausen

Skiri og Herd tok tak i pausen og leverte en oppløftende 2. omgang mot serielederne.

– Det ble en spesiell kamp, men jeg synes vi gjør en fin prestasjon i 2. omgang. Det er mye ungt og urutinert, men vi går ut og gjør det vi blir enige om, sier Skiri.

Vegard Bruland ordnet 1-2-reduseringen etter forarbeid av Patrik Dønheim Hjelmset, men Herd-optimismen forsvant minutter senere da Kristian Onsrud og tidligere Sheffield Wednesday-spiller Rocky Lekaj økte vertenes ledelse til 4-1. ## 15-åring imponerte

Seks minutter før full tid sørget Diallo-erstatter Kristian Halvorsen for en liten smak av ny optimisme. 15-åringen imponerte mot Raufoss og scoret etter en presis avslutning med innsiden av foten.

– Kristian var positiv. Det samme var Eivind Skovly, som kom inn og tok nivået bra. Selv om vi manglet viktige offensive spillere, klarer vi å utnytte Raufoss' defensive svakheter. To mål er bra mot serielederne, men fem baklengs er ikke like bra, sier Skiri.

Mats Haugeland fastsatte nemlig sluttresultatet til 5-2 like før slutt.

– Å slippe inn fem mål er ikke trivelig. Tabellsituasjonen har ikke forandret seg mye, så vi gir fremdeles ikke opp, sier Herd-treneren.

  • Vi er optimistiske, men samtidig realistiske. Vi vet det blir tøft. Men vi har vunnet to strake kamper tidligere, og om vi gjør det igjen, er vi plutselig med.