Styremedlem Thorbjørn Aass, som selv var på NFF-oppdrag, synes det er synd at ingen var til stede.

– Jeg var på Ullevaal i oppdrag fra NFF. Jeg var dommerveileder i kampen Vålerenga – Sarpsborg. Jeg prioriterer alltid RBK først, men denne gang hadde jeg altså oppdrag fra NFF. Dette er også klubben inneforstått med. Det er selvfølgelig synd at ingen fra styret er til stede, sier Aas og legger til:

– Noen fra styret bør være der. Nå kjenner jeg ikke til årsakene til at ingen var der, men tror dette beror på tilfeldigheter. Flere ganger i år har samtlige fra styret vært der, og ofte er vi i hvert fall fire-fem fra styret.

Styreleder Terje Svendsen var bortreist i forbindelse med et privat arrangement og hadde derfor ikke mulighet til å følge Rosenborgs trepoenger mot Tromsø ringside.

– Jeg pleier som regel å være på kamp, både på Lerkendal og på bortekamper. Det var tilfeldigheter som var årsak til at ingen fra styret var til stede i helga, sier Svendsen, som forteller at det vanligvis er fem-seks styremedlemmer på plass når Rosenborg spiller hjemmekamp.

Fikk kritikk for fravær

I vinter måtte RBK-styret tåle kritikk fra årsmøtet etter at Marit Breivik og Bård Benum ikke var til stede. Terje Svendsen mener det blir feil å se disse to episodene i sammenheng.

– Det med årsmøtet er en helt annen diskusjon. Der er vi i dialog med medlemmene, forklarer han.

Styremedlem Marit Breivik poengterer at styrearbeidet ikke foregår på Lerkendal på kampdag, men sier det er ekstremt sjelden at ingen er til stede. Selv ferierer hun for tiden på hytta på Sørlandet og fulgte kampen på TV.

Aldri opplevd tidligere

– Når jeg er bosatt i Oslo, er det logisk at jeg ikke kan være på alle kamper, sier Breivik.

Daglig leder Nils Skutle sier at han tidligere ikke har opplevd at det har vært fritt for styremedlemmer på en RBK-kamp, men mener dette enkelttilfellet ikke bør vektlegges i særlig grad.

– Folk fra styret pleier å være der på alle kamper. Og slik har det vært i mange år. Slik vil det også bli i kampene som kommer. Dette beror på tilfeldigheter, mener Nils Skutle.

Derfor var de ikke på Lerkendal

  • Terje Svendsen: Bortreist i privat arrangement.

  • Morten Loktu: Forsinket fly fra Harstad.

  • Thorbjørn Aas: Opptatt med NFF-oppdrag.

  • Marit Breivik: Ferierte på hytta på Sørlandet.

  • Bård Benum: På reise hele helga.

  • Bente K. Malmo: Sykdom i familien.

  • Stig Inge Bjørnebye: Var på UEFA pro-lisens-kurs.