ENGLAND — LITAUEN 4-0

England ledet 3-0, og frem til kampens 71. minutt hadde det meste dreid seg om Wayne Rooney og om han kunne ta målrekorden til Sir Bobby Charlton.

Så ble Rooney tatt av banen, og landslagssjef Roy Hodgson sendte innpå Harry Kane. 21-åringen har vært en åpenbaring i Tottenham, og nå fikk han sin England-debut.

Og hvilken debut det ble! Med sitt andre touch på ballen ordnet han 4-0-målet etter under to minutter på banen.

– Dette er mitt største øyeblikk i karrieren. Jeg har drømt om å spille for landslaget på seniornivå. Forhåpentlig kan jeg holde det gående, slik at dette blir mitt første mål av mange, sa Kane til ITV Sport etter kampen.

Rooney to bak Sir Bobby

England hadde vunnet sine fire første kamper i EM-kvalifiseringen, og gikk ut som store favoritter i hjemmemøtet med Litauen på Wembley fredag kveld.

For Wayne Rooney har det vært et fantastisk landslagsår. Han fikk kapteinsbindet da Steven Gerrard sa takk for seg, og nå jakter han tronen som Englands mestscorende gjennom tidene. Før fredagens kamp sto Rooney med 46 landslagsmål, to færre enn Gary Lineker og ytterligere ett bak Bobby Charlton med sine 49 landslagsmål.

– Jeg er skuffet over det første skuddet. I det jeg skulle skyte, ble jeg dyttet litt på. Men jeg er glad for at jeg scoret og at vi vant. Dette var tre viktige poeng for oss. Det er mange lag rundt om i Europa som vil frykte oss, sa Rooney.

Wayne Rooney scoret sitt 47. landslagsmål. Foto: Matt Dunham, AP

Litauen var en god anledning til å ta innpå Sir Bobby, og kun tre minutter var spilt da Rooney hadde kveldens første stolpetreff. Etter seks minutter ga Rooney vertene 1-0. Danny Welbeck slo tunnel og skjøt, keeper ga retur, og der sto Rooney og headet inn sitt 47. landslagsmål.Etter 19 minutter hadde samme Rooney en heading som gikk i tverrligger. Like før pause gikk England opp i 2-0 da Jordan Hendersons skudd gikk via Welbeck og en litauisk spiller.

Sterlings første

Dette hadde England full kontroll på, og spørsmålet var om Rooney kunne tangere Lineker og/eller Charlton. Rooney kan også gi målgivende pasninger, og det bidro han med etter 58 minutter da Raheem Sterling la på til 3-0 for England. Det var Sterlings første landslagsmål.

19 minutter før slutt ble Rooney tatt ut av Roy Hodgson, og inn til sin England-debut kom Tottenhams vidunderbarn Harry Kane. Han headet inn innlegget fra Sterling og viste at han kan bli den nye England-stjernen.

England vant 4-0, og det ble en stor kveld for både Rooney som nærmer seg rekorden, og for Sterling og Kane som scoret sine aller første landslagsmål.

EM-kvalifisering fredag:

Gruppe C:

Makedonia – Hviterussland 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Aleksandar Trajkovski (9), 1-1 Timofej Kalatsjev (44), 1-2 Sergej Kornilenko (82).

England – Litauen 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (7), 2-0 Danny Welbeck (45), 3-0 Raheem Sterling (58), 4-0 Harry Kane (73).

Spilt på Wembley i London.

Slovenia – San Marino 6-0 (1-0)

Mål: 1-0 Joisp Ilicic (10), 2-0 Kevin Kampl (49), 3-0 Andraz Sturna (50), 4-0 Milivoje Novakovic (52), 5-0 Dejan Lazarevic (73), 6-0 Branko Ilic (88).

Spilt i Ljubljana.

Sveits – Estland 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Fabian Lukas Schär (17), 2-0 Granit Xhaka (27), 3-0 Haris Seferovic (80).

14.500 tilskuere i Luzern.

Gruppe G:

Liechtenstein – Østerrike 0-5 (0-2)

Mål: 0-1 Martin Harnik (14), 0-2 Marc Janko (16), 0-3 David Alaba (59), 0-4 Zlatko Junozovic (74), 0-5 Marko Arnautovic (90).