SPANIA – ITALIA 0-0 eeo., 7-6 på straffer

Brasil sikret finaleplass i Confederations Cup onsdag etter 2-1-seieren over Uruguay. Torsdag skulle det bli klart om finalemotstanderen i prøve-VM het Spania eller Italia.

Det ble Spania etter en dramatisk straffesparkkonkurranse.

Sliten Spania-trener

– La meg få igjen pusten litt, sa Spanias trener Vicente del Bosque ifølge NTB da han ble bedt om sin vurdering av finalen som venter.

– Dette var en vanskelig kamp for oss, og vi må finne ut hva vi skal gjøre for å hente oss inn igjen i løpet av tre dager. Vi må stå opp mot Brasil på Maracana. Jeg håper spillerne blir like glade som barn ville ha vært, over å spille på Maracana, sa den spanske landslagssjefen.

Selv om Spania gledet seg over finaleplass, innrømmet del Bosque at laget hans til tider slet mot italienerne.

– De var best, spesielt i første omgang, men vi viste styrken vår. I annen omgang fikk vi løst noen av problemene våre, og kampen ble jevnere. Vi var det beste laget i ekstraomgangene og hadde flaksen i straffesparkkonkurransen, sa del Bosque.

Italia best i gang

Italia kom best i gang og produserte kampens første virkelig store sjanse etter 17 minutter. Christian Maggio fikk en langpasning i bakrommet og fikk heade alene mot en utrusende spansk keeper, men headingen gikk rett på Iker Casillas.

I løpet av få minutter fikk Italia sin andre og tredje store sjanse, men verken Daniele De Rossi eller Claudio Marchisio klarte å få inn åpningsmålet.

Så fulgte en rolig periode med mye trilling av ball, inntil det var spilt 35 minutter. Igjen var det Italia som var nær scoring. Emanuele Giaccherini slo et perfekt innlegg til Maggio, som mutters alene med Casillas headet rett på keeper.

Minuttet senere fikk Spania sin største sjanse til nå, da Fernando Torres vendte i feltet og fikk skyte fra godt hold. Men avslutningen var for upresis.

Dermed sto det 0-0 ved pause etter en omgang der Spania hadde hatt ballen mest, men der Italia skapte de fleste sjansene.

Spania kunne avgjort

Om det var varmen eller trøtte spillere som gjorde det – starten av 2. omgang var sjansefattig og kjedelig.

2. omgangs første store målsjanse kom først etter 74 minutter. Spanias Pedro kom alene mot Gianluigi Buffon. Begge nølte, men Pedro kastet seg frem og tuppet ballen forbi Buffon. Dessverre for Spania endte den noen meter utenfor.

Seks minutter før slutt hadde Spania en gigantisk sjanse. Ballen ble spilt inn foran mål, og der sto Gerard Pique. Men avslutningen fra midtstopperen gikk himmelhøyt over.

0-0, og dermed gikk semifinalen til ekstraomganger.

Iniesta-magi

Italia kom best i gang i første ekstraomgang. Innbytter Sebastian Giovinco fyrte av i stolpen fra bakerste stolpe etter kun drøyt to minutter.

Men Spania tok grep, og var veldig nær scoring etter 99 minutter da Jordi Albas volleyforsøk endte like over tverrliggeren. Sjansen kom etter vakkert forarbeid av Andres Iniesta.

Etter 115 minutter hadde Spania et forsøk i stolpen. Xavi klinte til, og keeper Buffon fikk såvidt slått ballen i stolpen og ut. Ikke imponerende keeperarbeid der.

Spania fikk en god kontringssjanse helt på tampen, men kampen endte 0-0 etter ekstraomganger. Dermed gikk det til straffesparkkonkurranse.