Denne kampen skrek etter det lille ekstra. Verken pasninger på tvers eller i støtte er noe som gir puls på tribunen. Viking valgte veldig ofte de trygge løsningene i dagens kamp. Derfor trengte vi noen som kunne gå foran med innsats, guts og det lille ekstra som kunne åpne kampen opp. Nettopp der syntes jeg Veton Berisha er unik i dagens Viking-lag. Han jobber utrettelig. Han er en kriger og han er den som skaper litt ubalanse i Molde-laget. Han blir også en ekstremt verdig matchvinner i dag.

Jeg hadde ikke særlig tro på poeng før kampstart, og troen ble enda mindre når Tommy Høiland satte inn1-0. På forhånd påsto Høiland at han ikke hadde noe å bevise mot gamle lagkamerater, men måten det ble jublet på viste vel det motsatte.

Heldigvis steg Samuel Adegbenro til værs rett før pause, og headet ballen i mål. Målet kom litt ut av det blå, men var akkurat det både lag og publikum trengte etter 45 minutter med stillingskrig.

Molde var gjennom hele kampen merkelig tamme. Utover i annen omgang truet fjorårets mesterlag svært sjelden, og Viking førte kampen. Joackim Jørgensen la ned en utrettelig innsats på midten, og viste glimt av den krigeren vi trenger. Fremover på banen skapte både Abdullahi og Adegbenro trøbbel, men først og fremst var det Veton som dro laget med seg.

Kampen skrek etter spillere som våget noe, spillere som ville utfordre og skape litt ubalanse i stillingskrigen. Det gjorde Veton, det gjorde Adegbenro og Abdullahi så lenge kreftene holdt. I tillegg må Iven Austbø få skryt for nok en solid kamp. Alle lag trenger en trygg keeper, og Austbø står nå fram som et klart førstevalg mellom stengene.

Dagens seier bringer Viking opp på ni poeng. Vi er nå ett poeng bak både Molde og Odd. Det betyr at søndagens kamp mot nettopp Fagermos "Barcelona-fotball" blir en kamp med langt større betydning.

Jeg er 110% enig med Hordene og F19: Fotball skal spilles i helgen. De første 15 minuttene i dag viste oss hvor trist det blir på stadion hvis supportergruppene forsvinner.

Dagens herlige seier bør bety enda flere folk på stadion, og kanskje en gryende tro på at 2015 ikke blir så verst? Heia Viking!

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen?