EVIAN-LES-BAINS (Aftenposten.no): Laura Davies spiller Evian Championship i en alder av 50. Så lenge har ikke Tutta tenkt å holde på, men det kan bli mange år til.

— Jeg slår ballen bedre enn noen gang, så akkurat nå ser jeg ikke for meg å slutte etter OL i Rio, sier Tutta om det som har vært hennes langsiktige mål. Golf er på OL-programmet igjen etter en pause lengre enn den lengste drive – det vil si siden OL i St. Louis i 1904. — De neste to årene blir veldig viktig for meg. Det blir vanskelig å gi seg hvis jeg føler at jeg er på toppen. Jeg tror at når den dagen kommer – at jeg bør gi meg – så vet jeg det.

- Du har hatt en del plager med kroppen?

— Ja, det har vært mange skader. Jeg merker at jeg har drevet rovdrift på kroppen, sier 33-åringen.

- Hva annet enn golf frister?

— He, he – si det. Jeg elsker denne livsstilen og skjønner ikke helt hva jeg skal gjøre etterpå, sier Tutta, som har kontrakt med Nike om å fortsette som golfambassadør når hun legger opp.

Vil glede golfforbundet

— Det er veldig gledelig hvis Tutta fortsetter. Vi har håpet på det. Det vil bety veldig mye for norsk golf, og spesielt for kvinnegolfen, sier golfpresident Finn H. Andreassen.

Det blir vanskelig å gi seg hvis jeg føler at jeg er på toppen.

— Fortsetter Tutta, vil det ha enormt å si for oppmerksomheten – og oppmerksomhet må vi ha. Det er på damesiden vi har størst mulighet til å profilere oss, og er vi heldige så har vi fire-fem spillere på LET (Ladies European Tour) neste år, fortsetter Andreassen, som leter etter lysglimt på herresiden også – og mener å ha sett noen.

— Snart har vi Espen (Kofstad) tilbake på Challenge Tour, og forhåpentlig kvalifiserer også Elias Bertheussen seg dit, avslutter Andreassen, som drømmen om Tutta-medalje i Rio.

Spolerte vinnersjansene?

I fjor vant Tutta majorturneringen i Frankrike med to slags margin. I går var det kanskje to bortkastede slag på det 17. hullet som spolerte for en gjentagelse? Der falt hun fra delt fjerde til delt tiendeplass.

– Det var dessverre slurv som ga meg to ekstraslag på det 17., men jeg føler ikke at vinnersjansene er borte. På denne banen kan det skje mye, mener Tutta – og det er flere bevis for.

Ja, det har vært mange skader. Jeg merker at jeg har drevet rovdrift på kroppen.

Tydeligvis er det ikke lett å lede. Første dag brukte Hyo Joo Kim 61 slag, men mistet ledelsen etter 72 på andrerunden. Før gårsdagens runde ledet Brittany Lincicome etter en 65 slag fredag, men i går sprakk hun fullstendig og gikk på 77!

Kim storspilte ikke på tredjerunden heller, men hennes ti under par fra åpningsdagen bærer henne fortsatt. Den sørkoreanske jenta overtok ledelsen igjen med en 72-runde og ligger åtte under par før avslutningen – fem foran Tutta.

Samme taktikk

Suzann har ingen planer om å være bajas for å ta igjen det tapte.

— Jeg kommer aldri for å bli blant de ti beste, jeg kommer for å vinne. På sisterunden skal jeg være aggressiv, men jeg må samtidig være smart. Denne banen er vanskelig. De setter pinnene på de verste stedene, så alt kan skje, sier Tutta etter rundene 67-69-74. - Hva gikk galt på tredjerunden?

— Jeg følte at jeg var solid til det 14. hullet (bogey etter to bunkerbesøk). Og så slurvet jeg på det 17. og fikk to ekstraslag (utslag i roughen og treputt). Men siste runde starter vi med blanke ark.

Og mange håper på mange ark også etter Rio-OL!