mankam

Etter tapet for Viking må de Brann-frelste innse at 1. divisjon neste sesong er mer sannsynlig enn noensinne. Bt.no har tatt en kikk på hva som eventuelt venter laget og supporterne neste sesong. Og en ting er sikkert:Dette blir noe helt annet enn Ullevaal, Lerkendal og Røkkeløkka.

Eksotiske borteturer

Mest eksotisk blir nok enkelte av lagene som i øyeblikket ligger an til opprykk fra 2. divisjon. I avdeling 4 er det altså Alta som leder, med bedre målforskjell enn trondheimslaget Byåsen.

Reiselivs-sjef Henriette Bismo Pedersen i Destina-sjon Alta forteller at det snakkes mye fotball i byen for tiden.

— Det er jo veldig spennende i avdelingen, men det er klart at et opprykk vil bety mye. Alle bergensere er hjertelig velkommen for å se Alta ý Brann neste år, dersom det blir resultatet av høstinnspurten, reklamerer reiselivssjefen.

Hun mener Alta er et perfekt reisemål for supportere på jakt etter en fotballopplevelse utenom det vanlige.

Naturskjønn stadion

— Da må de ta en langhelg her. Vi har masse attraksjoner og flott natur. Norges fineste helleristninger og kraftverket, for eksempel. En fotballkamp i mai eller juni kan kombineres med scootertur på snøen. Om sommeren er det muligheter for tur med elvebåter og laksefiske. Og så er vi bare to timer fra Nordkapp, påpeker Bismo Pedersen.

Alta spiller hjemmekampene sine på kunstgressbanen på Arones. Om stadion har reiselivssjefen følgende å fortelle:

— Den ligger veldig naturskjønt til, inne i en skog med mye dyreliv i området. Det er ikke så mye tribuner, men parkeringsplassen er stor og fin.

Gammel storhet og oppkomlinger

Fredrikstad er en gammel storhet på vei opp av en bølgedal dypere enn selv Brann noensinne har opplevd, med stor publikumsinteresse og velkjente Knut Torbjørn Eggen som trener. I avdeling 2 ligger Bærum øverst, fulgt av Pors Grenland. Begge klubbene er nærmest farmerklubber til to av årets Brann-motstandere: Stabæk og Odd.

Avdeling 3 toppes av Mandalskameratene, laget som ble legendarisk da Vålerenga-investor Øystein Stray Spetalen brukte det som eksempel på elendigheten som ventet i 1. divisjon.

— Jeg tror vi motbeviste mytene om oss forrige gang vi var i 1. divisjon. Vi har et flott stadionanlegg og stort hjemmepublikum. Jeg tror vi er godt forberedt til eventuelt å møte Brann neste år, sier daglig leder Svein Erik Olsen.

Han frister tilreisende supportere med Sjøsanden, Lindesnes fyr og grilling i Idrettsparken. Kanskje det ikke blir så verst å være Brann-tilhenger neste år, likevel?