Tidligere i dag varslet Norges Fotballforbund at påtalenemnda skulle se nærmere på John Arne Riise utskjelling av dommer Trond Ivar Døvle. Påtalenemnda har nå kommet med sin avgjørelse.

— Nemnda har sendt anmeldelse til disiplinærutvalget med innstilling på to kampers karantene, skriver Espen Auberg, seksjonsleder juridisk hos Norges Fotballforbund, i en SMS til smp.no.

Han legger til at det er en «helhetsvurdering» som ligger til grunn for innstillingen.

Endelig avgjørelse tirsdag

Det vil komme en avgjørelse fra disiplinærutvalget i morgen kveld. Auberg sa tidligere mandag til smp.no at han ikke hadde vært bort i lignende saker tidligere.

Hvis Riise får to kampers karantene, betyr det at han må stå over kampene mot Lillestrøm (torsdag) og Tromsø (søndag).

Det var i etterkant av 1-2-tapet mot Viking at John Arne Riise mistet hodet. «Fy faen, for en f****dommer», skrek han da han ruslet av banen — mens et TV 2-kamera fulgte AaFK-stjernen tett. Deretter sparket han i veggen og ga en AaFK-frivillig en advarende pekefinger.

Riise har i etterkant av oppgjøret beklaget ordbruken sin. Han står på han mener dommer Døvle gjorde en svak innsats, men angrer på ordbruken da han tuslet av banen.

— Jeg står på at dommeren var dårlig. Han gjorde fryktelig mange feil i dag. Jeg sier ikke at det er derfor vi taper, for all del, men jeg hater å tape. Jeg virkelig hater det. Da blir det av og til sånn at det koker litt over, sa John Arne Riise til Sunnmørsposten etter kampslutt søndag kveld.

Da innstillingen fra påtalenemnda ble kjent mandag kveld, ville ikke Riise kommentere saken.