JUBEL: Sportslig leder Terje Berg i Nardo (t.v.), Christian Eliassen og daglig leder Stein Stensrud kunne slippe jubelen løs da de fikk bekreftet at RBK kommer i kveld. JUBEL: Sportslig leder Terje Berg i Nardo (t.v.), Christian Eliassen og daglig leder Stein Stensrud kunne slippe jubelen løs da de fikk bekreftet at RBK kommer i kveld. Foto: Morten Antonsen

Her er publikumsrekorden Nardo regner med ryker

Forventer storinnrykk mot storebroren noen hundre meter lenger ned i gata.

Nardo-ledelsen regner med å sette solid tilskuerrekord for Nissekollen. Men vet ikke om de tør å vinne selve kampen.

— Jeg vil tippe at 80 prosent av alle som kommer på kampen er Rosenborg-supportere. Også de som holder med Nardo, så vi har fått noen «trusseltelefoner» om at vi blir banket opp om vi går videre på bekostning av RBK, sier daglig leder i Nardo, Sten Stensrud.

Og bryter ut i et stort glis.

For han tar gjerne imot spøkefulle trusler før møtet med storebroren noen hundre meter lenger ned i gata. I kveld er det nemlig først og fremst fest. Dernest litt alvor.

— Vi forventer om lag 2000 tilskuere, og har 100 frivillige i sving. Sportslig leder Terje Berg har sagt han skal stå i klubbhuset og steke vafler i åtte timer, så vi er forberedt på storinnrykk, forklarer Stensrud.

(krever innlogging)

1200 i 1997

Kommer det 2000 til Nissekollen, handler det mye om gode penger for en bydelsklubb. Det vil også være klar tilskuerrekord for Nardo, som hadde om lag 1200 tilskuere sist RBK var motstander i cupen, tilbake i 1997. Den kampen ble imidlertid spilt på Rosenborg-banen, og Stensrud tviler på om det noen gang har vært over 1000 på plass samtidig på Nissekollen.

— Vi hadde vel 700 mot Bodø/Glimt i cupen for noen år siden, minnes han.

Nissekollen ligger fint til for fotball, men har ikke all verdens til kapasitet hva gjelder parkering. Derfor anmoder Stensrud folk å parkere som om det er kamp på Lerkendal.

— Den eneste forskjellen blir i så fall at man må gå noen hundre meter i motbakke i stedet for nedover, smiler han.

Halve klubbhuset i drift

— Hvordan er dere rustet for cupfest?

— Vi har 20 billettører, fire ulike innganger og egen inngang for RBK-supporterne fra Kjernen. Videre er det 40 vakter, også dette i samarbeid med Rosenborg. Vi har satt opp to kiosker, salgstelt og fått inn ekstra toaletter, sier han, som fremdeles er daglig leder i et klubbhus under oppussing etter brannen i oktober i fjor.

— Den halvdelen som brant skal stå nyoppusset i august/september, men garderobeanlegget er så å si ferdig, og i bruk. Vi vil også benytte den halvdelen av klubbhuset som ikke brant, der vi har både kjøkken og utleielokaler. Dette kommer til å gå helt fint, sier Stensrud.