Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez brukte 160 millioner kroner da han hentet Alberto Aquilani fra Roma for to år siden. Den skadeutsatte midtbanespilleren har slitt med å slå igjennom i England, og var utlånt til Juventus i fjor. Nå er 27-åringen klar for et nytt Italia-opphold, denne gangen på lån hos AC Milan.

Kan bli permanent

Avtalen inkluderer at returen til hjemlandet kan bli av det varige slaget. De regjerende italienske mestrene kan gjøre avtalen permanent om ett år.

Veien til førstelaget på Anfield har vist seg vanskelig for Aquilani, som ble en av klubbens dyreste spillere da han ble hentet i 2009. Denne sesongen har han ikke blitt vært involvert i Liverpools Premier League-oppgjør, og sommerens innkjøp av Jordan Henderson, Stewart Downing og Charlie Adam har ikke gjort oppgaven lettere.

Møter Barcelona

Mesterliga-spill har ikke vært hverdagskost for verken Aquilani eller Liverpool de siste sesongene, men nå får førstnevnte prøve seg på øverste nivå på nytt. Etter torsdagens gruppetrekning ble det blant annet klart at AC Milan får bryne seg på Barcelona, BATE Borisov og Victoria Plzen i årets turnering.

Liverpools fotballdirektør, Damian Cornolli, ønsker Alberto Aquilani alt godt for den kommende sesongen.

— Jeg er fornøyd med måten han har opptrådt på. Han ønsket bare å spille fotball, og vi ønsker han lykke til fremover, sier han til klubbens nettsider.