Sunderland vendte kampen mot Chelsea på tre minutter og er på trygg grunn i Premier League etter 3-2-seieren.

Newcastle klarte bare uavgjort mot Aston Villa og står i fare for å slå følge med Birmingham-laget til mesterskapsserien.

Seieren er Sunderlands annen på de siste ti seriekampene, men laget er nå i førersetet i kampen om å unngå nedrykk.

Ettersom Newcastle spilte 0-0 mot Aston Villa, bytter de svarte og hvite plass med rivalen på tabellen og befinner seg dermed under streken med 34 poeng. Både Sunderland (35 poeng) og Norwich (31 poeng), som tapte 1-0 for Manchester United lørdag formiddag, har én kamp til gode på Newcastle.

Et desperat Sunderland-lag ledet av manageren som tidligere har reddet flere Premier League-klubber fra nedrykk, Sam Allardyce, fikk to kalddusjer på Stadium of Light, men snudde kampen i annen omgang.

Fått med deg denne?

Kniven på strupen

Diego Costa sendte Chelsea i ledelsen fra spiss vinkel alene med Vito Mannone etter et snaut kvarter. Rett før hvilen utlignet Wahbi Khazri med et knallhardt langskudd i lengste hjørne, men tre minutter på overtid i omgangen sendte Nemanja Matic Chelsea i ledelsen igjen alene med Mannone.

Med kniven på strupen gikk Sunderland respektløst til verks mot fjorårsmesteren i annen omgang.

Etter en drøy time kom belønningen. Først utlignet Fabio Borini til 2-2 etter et innlegg fra venstre, før Jermain Defoe ga Sunderland ledelsen for første gang i kampen tre minutter senere. Den engelske spissen mottok ballen i boksen og satte ballen nede i hjørne.

På overtid ble John Terry utvist. Dermed kan det ha vært siste gang vi så Chelsea-stopperen i den blå drakten. (NTB)