På det sjuende forsøket klarte New Zealand å ta seg til en VM-finale i cricket. Sør-Afrika ble slått med fire gjerder i den første semifinalen.

I finalen i Melbourne søndag kan motstanderen stå enten mot det andre vertskapet Australia eller de regjerende mesterne India. De møtes i semifinale i Sydney torsdag.

New Zealand har tidligere tapt seks VM-semifinaler. I 1975 ble De vestindiske øyer for sterke, i 1979 vant England. I 1992 ble det tap for Pakistan, mens i 1999 ble nok en gang pakistanerne for sterke. Det ble to strake tap for Sri Lanka i 2007 og 2011.

Grant Elliot (t.h) trøster en Sør-Afrikansk spiller etter semifinalen.

Sør-Afrika så ut til få en storscore da de hadde 216 poeng etter 38 overs og med bare tre spillere ute. Et kraftig regnvær gjorde imidlertid at kampen ble stoppet i over to timer. Da lagene kom på banen igjen klarte de bare fem flere overs.New Zealand fikk dermed muligheten til jage 298 poeng i 43 overs. Lagets åpningsmann Brendon McCullum sikret kjapt 59 poeng, men New Zealand virket å få problemer ettersom de bare hadde 149 poeng med fire mann. Så klarte Corey Anderson og Grant Elliot å ta hjem 103 poeng før de ble slått ut.

Sør-Afrika til tross for flere feil slo tilbake og med kun to baller igjen måtte de ta fem poeng. Elliott, som er født i Sør-Afrika, ville det annerledes og sikret VM-finale med å slå inn en seks poenger med sitt siste slag.

(©NTB)