Wigan ble et nummer eller to for små da de fikk besøk av Manchester United. Etter en sesong med få borteseiere, vartet United til tider opp med festfotball i dagens kamp.

Chicharito-dobbel

Dimitar Berbatov ble hvilt fra start, trolig med den kommende Chelsea-kampen i bakhodet. Dette gav Javier "Chicharito" Hernandez muligheten fra start. Han svarte med å sende United i føringen etter 16 minutter. Nani kom seg rundt på kanten og fikk slått et godt innlegg som Chicharito styrte i mål.

— Resultatet var skuffende. Vi spiller en veldig god førsteomgang, men Edwin van der Sar står godt i United-målet. I andre omgang viser de hvor kliniske de kan være. Jeg synes ikke resultatet gjenspeiler kampen, sa Wigan-manager Roberto Martinez til Sky etter kampen.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var godt fornøyd med det laget hans presterte.

- Vi spiller veldig godt i andre omgang, i første omgang derimot gjør de det vanskelig for oss. Men målet gjør at vi får roet oss litt ned og får mer kontroll. Chicharito avslutter fantastisk, han trenger ikke mange sjansene for å score. Nå har vi fått en god start på en tøff uke. Jeg tror et par spillere til kan bli klare til Chelsea og Liverpool kampene, sa Ferguson til Sky, etter kampen.

Dermed ledet bortelaget til pause, men Wigan var slett ikke ufarlige. De spilte godt offensivt, og kom til flere sjanser. I tilegg skulle Wayne Rooney trolig hatt rødt kort tidlig i første omgang. Han plantet albuen i ansiktet på McCarthy etter ti minutter, og var heldig som slapp unna kort.

- Dommeren så det, og han gjorde ingenting. Så det er ikke mer å snakke om. De er jo alltid etter Rooney så hadde det vært noe, hadde det blitt dømt, sa Ferguson om episoden mellom Rooney og McCarthy.

Roberto Marinez er derimot ikke helt enig med skotten i dette.

- Hadde det vært en av mine spillere ville jeg følt at vi var veldig heldige. Rooney er tydelig oppe med armen, og ballen er ikke i nærheten. Men nå har vi ti kamper igjen, og vi må fortsette å kjempe. Vi kommer ikke til å få noe gratis, sa Martinez.

Men etter 75 minutter doblet "den lille ert" ledelsen. Etter veggspill med Wayne Rooney, avsluttet Chicharito sikkert alene med Wigan-keeper Ali Al-Habsi.

Cruisekontroll

Etter dette hadde bortelaget full kontroll på kampen, selv om Wigan flyttet laget litt høyere på banen. Når Manchester United i tillegg var interessert i å utnytte kontringene, ble det en svart dag på jobben for Robert Martinez' gutter.

Berbatov kom inn for Hernandez etter 77 minutter, og brukte bare syv minutter til å stikke igjennom Rooney, etter en fantastisk langpasning av Darren Gibson. Engelskmannen gjorde ingen feil på åpent mål, og satte sikkert inn 0-3. Tre minutter før slutt fikk brasilianske Fabio muligheten til å sette inn sitt første seriemål for Manchester United. Han lurte seg inn bak Wigans Gohouri, og satte sikkert inn Uniteds fjerde og kampens siste mål. Wigan har nå sluppet inn 30 mål på DW-Stadium.

Manchester United leder fremdeles den engelske serien, nå med fire poeng ned til Arsenal.