Frank Rijkaards lag som gikk til topps i fjor, ligger på tredjeplass i gruppe A. Det er bare blitt en seier på de fire kampene laget har spilt til nå, og selv om det blir seier over Levski Sofia onsdag kveld, vet ikke fjorårsvinneren om det går videre til utslagningsrundene før etter den siste gruppespillkampen mot Werder Bremen om 14 dager.

Bundesliga-klubben med sju poeng før onsdagens kamp, skal ut mot gruppeleder Chelsea. Tyskerne vet at London-laget har slitt i bortekampene ute i Europa, og på ti kamper er det bare blitt to seirer.

Derfor kommer nok tyskerne til å satse maksimalt mot Chelsea onsdag, for med seier over engelskmennene, kan Werder Bremen sikre seg avansement dersom Barca avgir poeng i Sofia.

SliterMen også Werder Bremen sliter, og mot Alemannia Achen var det bare en sen scoring av Miroslav Klose som reddet det ene poeng i 2-2 kampen. Tyskerne kan heller ikke vente særlig hjelp fra Chelsea, for José Mourinho sier at London-laget kommer til å satse maksimalt, til tross for at en viktig seriekamp mot Manchester United står på programmet til helgen.

– Kampen mot Werder Bremen er viktig med tanke på hva som kommer til å skje i mesterligaen framover. Vi skal vise ansvar og gjøre hva vi kan for å vinne, sier Mourinho.

– Vi kommer ikke til å reise til Bremen med noen reservepreget lag. Mange venter nok at vi vil stille med et svekket lag, slik at Werder Bremen kan slå Chelsea og sende Barcelona ut av mestercupen. Det kommer ikke til å skje, for vi satser maksimalt, sier Chelsea-manageren.

Storklubber videreReal Madrid og John Carews Lyon er videre fra gruppespillet. Også Bayern München, Liverpool, Eindhoven og Valencia er sikret plass blant de 16 som blir med i cupspillet. Manchester United trenger ett poeng, så Ole Gunnar Solskjærs lag er i realiteten også videre.

Arsenal, tapende mesterligafinalist fra i fjor, sliter. Det er svært jevnt i gruppe G, der CSKA Moskva leder, ett poeng foran Porto og Arsenal. London-laget må vinne over Hamburg for å beholde sjansen til å gå videre, for i den siste kampen er Porto motstander.

CSKA Moskva sikret seriemesterskapet i Russland sist helg. Laget er tydeligvis inne i en god periode, og mye tyder på at det russiske laget klarer å komme seg videre fra gruppen til Arsenal. Dersom CSKA slår Porto er saken og avansementet klart.

©NTB