Disse fire damene skal utfordre de svenske favorittene på 10 kilometeren tirsdag: Tiril Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå, Ingvild Flugstad Østberg og Silje Theodorsen.

Svenskene har stukket av med samtlige gull på kvinnesiden så langt i VM og i forkant av mandagens pressekonferanse gikk svenske Maja Dahlqvist offensivt ut.

– Vi kan absolutt ta seks gull, sa Dahlqvist.

Det skremmer ikke den norske leiren, som anerkjenner at svenskene er favoritter.

– De kan fort gjøre det, det er fordi de er store favoritter. De blir nok tøffest å hamle opp med, men vi blir motiverte av at de er gode og setter lista. Vi skal være med å kjempe, sier assistenttrener Stig Rune Kveen.

– De har levert gode prestasjoner, så de må finne seg i å være storfavoritter, men jeg tror ikke man skal oppsummere før alle rennene er gått, sier Theodorsen.

MOTIVERTE: Silje Theodorsen (t.v.) og Ingvild Flugstad Østberg er motiverte og skal gi svenskene kamp om gullmedaljene i VM. Foto: Terje Pedersen / NTB

Astrid Øyre Slind, som tok sin første VM-medalje og bronse på lørdag, er ikke blant de fire som skal gå.

– Hun er absolutt kvalifisert til å gå etter en strålende prestasjon på skiathlon. Men vi har snakket med Astrid, og hun var selv giret på å lade batteriene. Hun har skumle hensikter senere i mesterskapet, forteller Kveen.

BRONSE: Astrid Øyre Slind (35) tok sin første VM-medalje i karrieren. Den kom på skiathlon lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er 14 år siden norske langrennsdamer dro hjem fra VM uten én eneste gullmedalje. Nå skjer det igjen, skal vi tro svenskene. For de gule og blå vil ta alle gullmedaljene selv.

– Det hadde vært helt fantastisk. Vi fikk en fin start. Ut i fra resultatene tidligere, så fins det så mange fine muligheter, sa Jonna Sundling til VG torsdag.

For Sundling startet gullfesten for svenskene da de gule og blå tapetserte pallen på sprinten. Det fortsatte med Ebba Andersson på fellesstarten med skibytte, før de svenske damene leverte som storfavoritter på lagsprinten og tok VM-gull nummer tre.

MEDALJEFANGST: Emma Ribom, Jonna Sundling (i midten) og Maja Dahlqvist fra Sverige etter sprintfinalen under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tiril Udnes Weng sier det som det er.

– De svenske damene er gode på alt, sier Udnes Weng.

– Hvor tror du Norge har størst sjanse til å ta Sverige?

– Jeg tror vi kan ha godt stafettlag, svarer Udnes Weng.

Landslagssjef for de svenske langrennsløperne Anders Byström strålte i Planica torsdag.

– Seks gull, dere vil sette dét presset på oss ja. Vi fikk en kanonstart, det ble mer enn vi kanskje hadde trodd, sier Byström.

Han utelukker ikke seks VM-gull.

– Det kan bli historisk for Sverige, men det tenker vi ikke på. Vi må ta et løp av gangen. Det er kjedelig å si, sier Byström.