Maddy Cusack var en av Sheffield Uniteds mest fremtredende spillere i klubben som nå befinner seg midt på tabellen i Women’s Championship – nest øverste nivå.

Cusack ble den første spilleren som nådde 100 kamper for kvinnelaget, men i september ble hun funnet død i en alder av 27 år.

Politiet har uttalt at det ikke var noe mistenkelig rundt dødsfallet.

Familien har nå publisert en tale som ble holdt av moren Deborah i oktober, via Maddy Cusacks stiftelse. Der uttalte moren blant annet:

– Det dere må forstå er . . . den triste og mest hjerteskjærende årsaken til at jeg må stå her og snakke til dere i dag, er på grunn av fotball. Fra februar i år ble den løsslupne gløden, den som kunne kalles Maddy, den vi hadde beskyttet så voldsomt, gradvis ødelagt og hun ble tatt fra meg.

«Sheffield United har gått med på familiens ønske om at det skal gjennomføres en grundig, ekstern undersøkelse av hendelsene hennes familie tror kan ha bidratt sterkt til at hun gikk bort bare 27 år gammel», heter det i stiftelsens uttalelse.

Maddy Cusack arbeidet også i klubbens markedsavdeling. Hun kom til Sheffield United i 2019.

«De som kjente Maddy godt vet at hun ikke hadde noen langvarige mentale helseproblemer. Det hadde ikke vært noen skam dersom hun hadde det, men det var ikke noe slikt», heter det i uttalelsen. Familien ønsker å finne ut av hva som skjedde og hvorfor hun forandret seg dette året.

– Julen i fjor kan beskrives som hennes lykkeligste. Alt forandret seg gradvis fra februar i år.

BBC skriver at de har prøvd å få en kommentar fra Sheffield United.

En medisinsk undersøkelse ble åpnet i forrige måned. Konklusjonen er ennå ikke klar.