Uten en fotskadet Magnus Abelvik Rød og en syk Sigvaldi Gudjónsson ble Kielce et nummer for store. Stemningen var høy, men det siste kvarteret av 1. omgang ødela Kolstads vinnersjanse.

Publikumstallet var heller ikke helt som Kolstad ønsket seg. 5611 er godt under de rundt 7000 som den økonomisk pressede klubben har budsjettert med.

– Utrolig mye folk, men det skulle vært flere, sier daglig leder Jostein Sivertsen til Adresseavisen.

– Det var kjipt, men en kul opplevelse, sier Magnus Gullerud. Landslagets strekspiller hadde trøbbel med scoring på bare ett av fem skudd i den for svake 1.omgangen.

Sander Sagosen & co. imponerte med å vinne de siste 30 minuttene 19–15, men poengene måtte de se langt etter.

Kielce har tapt de to siste Champions League-finalene. Det polske mesterlaget – ledet av legenden Talant Dujsjebajev – viste fort høyt nivå.

Sagosen sendte Kolstad i ledelse 6–5 etter 13 minutter, men det var den eneste gangen hjemmelaget var i ledelsen.

SEKS MÅL: Sander Sagosen leverte mye bra i Trondheim Spektrum, men måtte tåle tap i hjemmedebuten i Champions League. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kielce kjørte over de rødkledde i siste halvdel av 1. omgang og gikk til hvilen med 17–11-ledelse. Torbjørn Bergerud vartet opp med åtte redninger, men Kolstads forsvarsspill var langt fra like patent mot Kielce-stjernene.

Kielce mangler den skadde tyske keeper Andreas Wolff. Det var en av hovedårsakene til hjemmetapet mot Aalborg i Champions League-premieren sist uke.

Men mot Kolstad overgikk erstatteren, Milosz Walach, Bergeruds keeperspill i en omgang med 13 skuddbom for Kolstad.

HJEMMETAP: Kolstad-trener Christian Berge var ikke fornøyd med hjemmetap. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sagosen og Gøran Johannessen vartet opp med en god del bra spill og scoringer. Gabriel Setterblom og Simen Lyse fulgte begge opp med to mål. Men angrepsspillet ble også for tynt.

Adrian Aalberg fikk en drømmedebut i Champions League med ni mål da Pelister ble slått i Nord-Makedonia. Men venstrekanten kom ikke til scoring før pause. Den eneste kantspilleren med mål var høyrekant Erlend Johnsen. Tidligere Kielce-spiller, Sigvaldi Gudjónsson, sto på lagoppstillingen. Men skal være rammet av sykdom.

Kolstad løftet seg i begynnelsen av 2. omgang. Forsvarsspillet var flere hakk opp. Sander Sagosen tok avslutningsansvar med scoringer og Simen Lyse imponerte på straffene, men misset på den siste. Han scoret seks mål totalt.

Adrian Aalberg løftet seg med fine scoringer. Kolstad lå 20 minutter før slutt under med bare tre mål.

Også Gabriel Setterblom viste gode takter i fraværet til Magnus Abelvik Rød. Den venstrehendte østfoldingen scoret fem.

Seks minutter før slutt leverte Sagosen dagens beste pasning bak ryggen. Gøran Johannessen stormet ballen i mål til 26–28. Trondheim Spektrum kokte.